Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har tagit steg i rätt riktning"

Säsongen är över för Örebro. När tränaren Peter Andersson summerade kvalserien konstaterade han åter följande:
– Vi har inte haft marginalerna med oss.

Annons

Seger i avslutningen mot Leksand. Med matchens bristande betydelse hade Peter Andersson ingen anledning att känna någon större glädje efteråt.

– Det var en riktigt avslagen match och två lag som egentligen inte ville spela den här matchen kändes det som. Men visst är det kul att få avsluta med en vinst.

Hur sammanfattar du kvalserien?– Jag har väl egentligen inte hunnit reflektera över det. Vi tar 11 poäng vilket inte är tillräckligt. Men som jag ser det har vi gjort fem riktigt bra matcher där vi inte har fått poängen med oss. Jag vill inte se det som någon ursäkt, men vi har inte riktigt haft marginalerna med oss. Men kvalserien var bättre i år än förra året och vi tar fler poäng nu än då. Det är ett steg i rätt riktning.

Och säsongen i det stora hela, hur ser du på den? Kan du ändå känna dig nöjd?– Just nu är det ju svårt att känna sig nöjd. Men vi tar 102 poäng och vinner hockeyallsvenskan. Jag ville trycka på att det här fortfarande är en ung förening. Vi ligger efter många andra lag på en rad olika saker. Vi måste fortsätta att ha tålamod och fortsätta bygga vidare på det här laget till nästa säsong. Det blir den tuffaste hockeyallsvenskan någonsin., säger Andersson.

Vad händer nu? Tar ni ledigt?– Vi är så pass professionella av oss så vi har tester nästa vecka. Sedan tar vi ledigt innan träningen drar igång igen den 7 maj, säger Peter Andersson.

Mer läsning

Annons