Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi hjälper gärna Troja"

Örebro Hockeys starke man Mikael Fahlander ser gärna att Tingsryd tvingas kvala.
– Det är ingen hemlighet att jag inte gillar föreningen eller deras så kallade supportrar, säger han till Smålandsposten.

Annons
Mikael Fahlander.

För ganska exakt två år sedan kvalade Örebro till hockeyallsvenskan. Största konkurrenten var Tingsryd – och det blossade upp rejält på isen men framförallt utanför. I centrum: Örebros Hockeys storsponsor Mikael Fahlander som rök ihop med klubben. Inte minst med Tingsryd-supportrarna. Sedan dess har stämningen varit infekterad.

– Det är ingen hemlighet att jag inte gillar föreningen eller deras så kallade supportrar, de har gått över gränsen för många gånger både mot mig och mot Örebro Hockey, säger Mikael Fahlander.

Ikväll möter Örebro just Tingsryd. Ett Tingsryd som slåss med näbbar och klor för att undvika kvalet. Samtidigt spelar Troja/Ljungby, som är i samma situation som Tingsryd, match hemma mot Leksand. Det är ett lag som Mikael Fahlander föredrar.

– Jag kan säga att vi gärna ser att vi hjälper Troja genom att vinna, det är en fin förening som gör det mycket bra med små medel. Jag har mycket stor respekt för hela den organisationen och de hör hemma i allsvenskan, säger Fahlander till Smålandsposten.

Och det kan bli aktuellt med belöning för Örebrospelarna om de vinner ikväll.

– Ibland kommer vi med morötter, ibland inte. Hur vi gör idag håller jag för mig själv. Kanske en skidresa till Levi, det är ju populärt har jag hört, säger Fahlander med ett skratt.

Tingsryd, Troja/Ljungby och Sundsvall har alla 47 poäng inför kvällens sista match.

Mer läsning

Annons