Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi tog kampen i 60 minuter"

2-1 mot Almtuna, fem raka segrar nu. Då kostade normalt återhållsamme tränaren Peter Andersson på sig ett leende.

Annons

- Jag tror inte att det finns någon i det här laget som tror att vi är världsmästare. Men jag är oerhört glad över den inställning som killarna visade i kväll. Vi tog kampen i varje byte i 60 minuter, säger Örebro Hockeys tränare.

Det var tränarhockey som bjöds. Snålt med målchanser, stentätt försvarsspel från båda lagen och få blottor.

- En väldigt bra hockeymatch, härlig intensitet och högt tempo. Det är så hockey fungerar mot riktigt bra lag. Vi gör väldigt få misstag, och tar chansen de få gånger vi får den, säger Andersson.

Första målet dröjde långt in i andra perioden. 19.05 närmare bestämt. Då hittade Marcus Weinstock och Pär Edblom en omställning två mot en i spel fyra mot fyra. Weinstock höll inne passningen och stänkte in ledningspucken för Örebro.

Almtuna kvitterade i slutperioden, en styrning av Mark Hurtubuise i power play. Örebro Hockeys första insläppta mål i boxplay på fem matcher.

- Surt att släppa in ett mål i boxen, men det var inget Zajkowski i målet kunde göra något åt, konstaterar Andersson, vars lag hållit tätt 20 raka boxply före det målet.

Några minuter senare blev det spel fyra mot fyra igen - och då kom det avgörande målet. Backen Ryan Gunderson försökte först hitta Pär Edblom med en passning, som kom tillbaka från ett motståndarben. Amerikanen tog några skär och snärtade in 2-1 i ena hörnet.

Poängkungen Conny Strömberg satt på läktaren, avstängd av disciplinära skäl. När han kommer tillbaka är oklart.

- Det får vi ta ställning till i veckan. I dag har vi bara haft fokus på match, säger Peter Andersson.

Närmast väntar säsongens första länsderby i Karlskoga mot Bofors.

- Det blir jättekul, en match med mycket känslor. Vi börjar förbereda oss i morgon.

Som obesegrad serieledare.

Mer läsning

Annons