Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 "Viktigt för hela föreningen"

– Hoppas att spelarna skäms, sa Lindlövens tränare Tomas Östlund i fredags kväll efter 9–2-förlusten borta mot Borlänge.
På söndagskvällen var Tomas stolt över sina spelare sedan laget besegrat Tierp hemma i Lindehov med 4–2 (1–2, 0–0, 3–0).

Annons
Tomas Östlund.

– Den här segern var så viktig för hela föreningen. Vi jobbade hårdare än Tierp, ville mera. Men det är så vi måste uppträda i varje match och på varje träning, säger Tomas.

Sedan Lindlöven besegrat hittills suveräna topplaget Hudiksvall på bortais har det blivit fyra raka förluster, varav två matcher slutat 2–9, mot Enköping och Borlänge.

Båda Enköping och Borlänge ligger under strecket till allettan.

Som supporter är det inte lätt att bli klok på Lindlöven.

– Jag var både arg och ledsen efter bortamatchen mot Borlänge i fredags. Nu kom vi ut som ett nytt lag och nöter ner Tierp. Och det är insatsen vi vill åt, det är den vi ska bära med oss hela tiden. Jag jobbar med en bra grupp, men ibland slår det tilt när det är matchdags, säger Tomas.

Skön vändning

Kristian Flygar visade vägen i går med 1–0 och fick även sätta punkt med en puck i tom kasse. Men däremellan gjorde Tierp både 1–1 och 2–1.

– Det var en skön vändning i sista perioden. Tierp är ju med och slåss om en av allettan-platserna, påpekar Tomas.

Patrik Säfström sköt 2–2 när sju minuter återstod. Niklas Nooni gjorde 3–2 i powerplay – då återstod mindre än två minuter varför Tierp chansade och tog ut målvakten. Något som Flygar utnyttjade.

– Alla ska rosas men Pontus Josefsson svarade för en underbar insats i kassen. Kedjan med Patrik Säfström, Daniel Olsson Fromell och Niklas Nooni var åter mycket bra liksom Daniel Wallén i andralinan. Han håller alltid en hög lägstanivå, berömmer Tomas.

Mer läsning

Annons