Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Warg står upp när andra faller

Andra raka hemmaförlusten för Örebro Hockey. Men en spelare stod upp när de andra föll.
– Det är skönt att få visa känslor, säger Stefan Warg om slagsmålet som gav matchstraff redan efter tolv minuter.

Annons

Andra raka hemmaförlusten kom på onsdagskvällen för Örebro Hockey, som inledde säsongen sensationellt starkt med sex raka segrar. Den här gången blev Malmö ett övermäktigt motstånd i en jämn och inledningsvis ful match. Där kvällen tog slut redan i den tolfte minuten för Örebro-backen Stefan Warg.

Han var ensam om att stå upp när de andra föll.

Crosschecking i ansiktet

Handskarna kastades åt ett håll. Malmös danske landslagsspelare Nichlas Hardt åt ett annat. Resultatet blev årests slagsmål i hockeyallsvenskan.

– Jag såg hur han crosscheckade Johan Adolfsson i ansiktet. Fult gjort, säger Warg som sedan själv undvek en tackling från Hardt, som flög in i sargen och hånskrattades av publiken.

– Han höll på att backa undan och då sa jag till honom att komma tillbaka. Det blev en schyst fajt. Så som det ska vara i bland. Skönt att få visa lite känslor.

Slagsmålet som gav Warg en blåklocka nedanför ögat och två stygn över ena kinden – och troligen desto mer huvudvärk för Hardt – tände matchen.

"Lorentzon fick matchstraff senast"

– Vad jag förstår det som har det varit många tuffa möten med Malmö. Bland annat fick Albin Lorentzon matchstraff mot Malmö förra säsongen, säger Warg, som hoppas få spela redan på lördag igen i den svåra bortamatchen mot Leksand.

– Jag kan inte tänka mig något annat.

Matchen i Behrn arena blev jämn. Tajt och intensiv. När Pär Edblom handledade in 1–1 i krysset i mitten av den första perioden såg var Malmö i gungning. Två Mif-mål senare skapade en alltför jobbigt slutrusch i den sista perioden mot storspelande Malmö-målvakten Markus Svensson.

Trots reducering genom Ryan Gunderson till 2–3 med 79 sekunder kvar lyckades Malmö hålla undan och även avgöra i öppen kasse när Calle Söderberg med två sekunder kvar la in sitt andra mål.

– Nu får vi se till att åka upp till leksand och ta tre poäng i stället. Vi vann ju mot dem på försäsongen så det ska inte vara omöjligt, säger Stefan Warg.

Klicka här eller på länken till höger för att se matchutvecklingen i efterhand. 

Mer läsning

Annons