Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Warg till Anaheims camp

Örebroaren Stefan Warg klarade första steget – att ta sig från Anaheim Ducks rookieläger till NHL-lagets riktiga träningsläger. I morgon, torsdag, drar det igång.

Annons

Det var i våras som NHL-laget Anaheim Ducks skrev ett tvåvägskontrakt med örebroaren Stefan Warg, 23, som senaste säsongen spealde med Västerås i allsvenskan.

Warg åkte över till Anaheims rookiecamp förra veckan och efter en handfull träningar och två matcher där släpptes på onsdagen truppen till Ducks stora camp. Då stod det klart att Warg klarat det första steget mot NHL.

Han finns med i truppen – som dock är otroligt stor. Totalt 60 spelare, varav 21 backar, finns med när laget går på is på torsdagen.

Anaheim har sex backar klara inför NHL-säsongen, och övriga 15 gör i princip upp om en plats till premiären mot Colorado den 2 oktober.

Träningslägret inleds med tre träningar på torsdagen. Därefter en träning och en internmatch per dag fredag, lördag och söndag, och därefter en trio träningsmatcher: Phoenix på måndag, Los Angeles på tisdag och Colorado på onsdag. Under veckan kommer truppen att bantas och spelare skickas iväg allt eftersom.

Bland spelarna på campen finns stjärnor som Teemu Selänne, Ryan Getzlaf och Saku Koivu. Ytterligare fem svenskar finns på plats: Max Friberg, Rickard Rakell, Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm och Viktor Fasth.

Stefan Warg i Anaheims tröja inför försäsongsmatchen mot Vancouver hösten 2009.

Mer läsning

Annons