Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikegård var aktuell för Örebro

Niklas Wikegård hyllar Örebros framfart i hockeyallsvenskan. Samtidigt avslöjar hockeyexperten att han själv kunde ha varit en del av klubbens satsning.
– Jag fick en förfrågan om att bli tränare men tackade nej, säger Wikegård till NA.

Annons
Niklas Wikegård.

Frågan fick Niklas Wikegård för tre år sedan efter att Örebro Hockey hade åkt ut mot Piteå i kvalet till hockeyallsvenskan. Wikegård, som redan då arbetade som hockeyexpert på SVT, var och föreläste i Örebro när samtalet ägde rum.

– Örebro Hockey var väldigt besvikna när de hade åkt ut i kvalet. Då fick jag en seriös fråga om att ta över laget, berättar Wikegård.

Tackade nejOm SVT-profilen hade känt ett sug efter att bli tränare igen hade det mycket väl kunnat varit han som hade ansvarat för klubbens storsatsning. Nu blev det inte så, Wikegård sa nej och till sist hamnade jobbet hos Peter Andersson son har gjort succé.

– Det var aldrig aktuellt och samtalet med Örebro varade inte särskilt länge. Så länge som mina barn är små kommer jag inte att uppta tränarkarriären. Just nu trivs jag förbannat bra med det jobb jag har som hockeyexpert, säger Wikegård.

Imponerad av klubben

Han följer dock Örebro Hockeys framgång i hockeyallsvenskan, och imponeras stort av det klubben har åstadkommit hittills.

– Örebro har ett stabilt lag, men framför allt har de ett stabilt spel. Laget känns elitseriemässigt även om de kanske saknar lite fart jämfört med klubbarna i den högsta serien.

Efter 15 omgångar i hockeyallsvenskan har Örebro gjort ett ryck och skaffat sig ett fyra poängs försprång till tabelltvåan Växjö, som dock har en match mer spelad.

Enligt Wikegård råder det ingen tvekan om att laget kommer nå kvalserien i vår.

– Det är jag övertygad om. Sedan kanske de inte räcker till där, men det blir en nyttig erfarenhet att bygga vidare på. Lite så som Växjö har gjort de senaste säsongerna. Viktigast är ändå att Örebro gör det bra över tid, och inte bara under en eller två säsonger.

Mer läsning

Annons