Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall igen – men Zlatan har inget att bevisa

I England gillar de inte Zlatan Ibrahimovic. Det märktes om inte förr så vid inmarschen i går när alla på Wembley buade ut Sveriges lagkapten. Det var inte bara de vanliga buropen för att störa en bra spelare hos motståndarna.

Annons

För många engelsmän är Zlatan världens mest överskattade spelare och att han sitter på ett av fotbollsvärldens fetaste kontrakt verkar irritera de engelska fotbollsfansen.

Hur illa det verkligen var fattade jag först när jag hörde John Guidetti berätta om hur snacket går i Manchester Citys omklädningsrum. Där fanns det folk som på fullt allvar hävdade att Andy Carroll (!) är en bättre spelare.

Och visst var Zlatan inte särskilt bra igår. Och visst har han haft problem i ett par landskamper. Men allt Zlatan har gjort i landslaget och den nivå han visar vecka ut och vecka in i klubblaget gör att han i min värld inte har någonting att bevisa. Förmodligen kommer vi aldrig under vår livstid uppleva en lika bra svensk spelare igen. Sedan spelar det ingen som helst roll vad engelsmännen tycker.

Vad som däremot spelar roll är att det var länge sedan han fick ut maximalt i landslaget. I går blev det en ny frustrerande match för Zlatan som aldrig riktigt kom in i matchen. Det var nästan så att Englands Bobby Zamora kändes hetare. Och då är det riktigt illa.

Här måste Hamrén hitta en väg för att få ut mer av Zlatan Ibrahimovíc när EM drar igång till somaren. I går byttes han ut i halvtid mot Ola Toivonen. Men när det är dags för EM ska Zlatan så klart spela varje minut. Något annat finns inte på världskartan.

Nu sprack den förlustfria sviten mot England. Gareth Barry satte matchens enda mål i den första halvleken och Sverige förlorade mot Engand för första gången sedan 1968.

Och det var väl lika bra det. Minns när lagen möttes i VM 2006 och Sverige kunde trycka på för ett segermål som då hade gett gruppseger.

Istället backade Lagerbäck hem och alla verkade hur nöjda som helst med det oavgjorda resultatet eftersom sviten var intakt. Då blev det Tyskland i åttondelsfinal och Sverige blev totalmosat. Ridå.

I övrigt bjöd inte gårdagen på många svar. Träningslandskamper brukar sällan göra det. Hade jag fått bestämma hade man kunnat ta bort dem helt och hållet.

Det kokade ju inte precis på läktaren heller trots att biljettpriserna var nedsänkta till kraftigt reapris. Två saker tar jag dock med mig:

Rasmus Elms hörnor.

Övertygad om att han faktisk siktade direkt på mål när Hart tvingades till en klassräddning i slutet av den första halvleken. Iskallt. Tillsammans med Sebastian Larsson gör han så att Hamrén knappast behöver oroa sig över leveransen från vänsterhörnorna.

Theo Walcotts lekstuga.

Speeden har han. Men jag har inte varit övertygad om att han har så mycket mer. Nu visade Arsenal-spelaren att han kan dominera en kant på internationell nivå och är en tillgång för England.

Mer läsning

Annons