Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israelsson utslagen i EM-debuten

Nora Bågskytteklubbs Pär Israelsson är utslagen ur EM i Armenien.

Annons
Pär Isarelsson.

Han gjorde sin landslagsdebut i EM i Armenien under tisdagen. Men det blev tyvärr ett tidigt uttåg för Nora Bågskytteklubbs Pär Israelsson. Pär, som ställde upp i tavelskytte med compoundbåge, noterades för 679 poäng i kvalet, vilket var helt godkänt för Pärs del. Hans poäng räckte till en 44:e plats i kvalet.

I huvudtävlingen fick han möta spanjoren Alberto Blazquez, som blev en för nöt att knäcka. Spanjoren tog hem segern med 148-140 och Pärs EM inidividuellt var därmed över.

"Tyvärr redan färdig individuellt på EM, sköt ett helt ok kval med tanke på en del nerver som spökade, framför allt i början. Fick ihop 679p och det är väl där jag har legat i stort sett hela utesäsongen. Fick möta en spanjor i min första match, han sköt 148 med en åtta i första serien.. svårt att ta ikapp sedan själv sköt jag bara 140", skriver Pär Isarelsson på sin Facebooksida.

Pär var även med i lagtävlingen med Sverige. Efter kvalet låg Sverige på en tionde plats. I åttondelen fick Sverige möta Turkiet och länge såg det ut som att Sverige skulle ta sig segrande ur striden. Efter tre av fyra serier ledde Sverige med en poäng. Men i den sista serien lyckades inte Sverige hålla koll på nerverna och Turkiet kunde vända på steken och vinna med två poäng.

Mer läsning

Annons