Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Saradlic häktad- kom inte till rätten

Örebro tingsrätt har på nytt häktat Obolföreträdaren Jan Saradlic.

Annons

I fredags hölls förhandlingen i Örebro tingsrätt – i Saradlics frånvaro. Konkursförvaltaren Einar Wanhainen hade begärt Saradlic häktad för att kunna slutföra bouppteckningen, som är klar sedan länge.

På onsdagen meddelade tingsrätten att man gick på konkursadvokatens linje.

Det är andra gången som Saradlic häktas. I maj 2009 häktades han av samma skäl tillsammans med den andre företrädaren, Bo Johansson.

Men sedan Saradlic lovat att medverka i boutredningen hävdes beslutet för hans del. Ex-örebroaren Saradlic levde dock inte upp till det löftet.

Jan Saradlic har hållit sig undan även om det finns uppgifter om att han synts till i Örebro. Han är skriven i Kanada, men enligt ett anonymt tips till NA i somras ska han vara bosatt i Tyskland.

Obol Investment var ett fondbolag som förvaltade pengar åt bland annat kända idrottsmän och privatpersoner. Bolaget gick i konkurs 2007. Skulderna uppgår till runt 100 miljoner kronor och det är oklart vart pengarna tagit vägen.

Konkursboet har en fordran på 11,5 miljoner. Pengarna finns deponerade hos länsstyrelsen i Stockholm i väntan på ett domstolsutslag.

Någon bokföring har inte hittats.

Mer läsning

Annons