Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennies fullträff på SM

Örebrodansaren Jennie Hedman vann sitt första SM-guld i vuxenklassen.

Annons

Svenska mästerskapen i discodans anordnades i Norrköping den gångna helgen. Jennie Hedman från Knut Säborgs dansstudio i Örebro tog ett överlägset guld i den högsta klassen.

Efter att ha placerat sig på femte, fjärde, tredje och andra plats de senaste åren var glädjen total när Jennie Hedman äntligen vann sitt första guld i vuxenklassen. Hon tog även ett guld i pardiscon tillsammans med sin danspartner Simon Säborg, men det var solovinsten hon hade längtat mest efter.

- Vi var 113 stycken som startade och jag hade varit nervös i två veckor innan. Därför var det otroligt skönt att få ta den förstaplatsen, säger Jennie Hedman.

Trots att konkurrensen är mycket hårdare internationellt än i Sverige hoppas Jennie på att kunna slå sin tidigare niondeplacering i singelklassen när hon ställer upp i EM på hemmaplan i Örebro i sommar.

- Även om vi inte kommer vara lika många som ställer upp i EM är motståndet mycket tuffare där, men jag tror ändå att jag har ganska stor chans att nå semifinalen, säger hon.

Noteras kan också att Simon Säborg vann sin singelklass.

Läs mer om framgångarna i disco-SM i tisdagens papperstidning, eller köp den som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons