Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle ingen vanlig bollkalle

Vilka svar kan man få efter oavgjort mot ett andradivisionslag från Ukraina, som var mer vän med domarna än vad ÖSK var?
Tre skojare i reflexvästar hackade sönder matchen lika snabbt som en mästerkock klyver en gurka, och de gjorde sig själva den största tjänsten när de blåste av.
Svaret: Att Kalle Holmberg inte blir någon bollkalle som bara springer längs sidan. För vilket inhopp den 18-årige örebroaren levererade.

Annons

In på en ovan position, fixade straff, stal den framför ögonen på Tobias Grahn – som lagt sig i de taktiska genomgångarna på lägret så han nästan upplevs som en spelande assisterande tränare – och sedan tryckte in straffen och kvitterade i slutminuterna.

Exakt så sätter man avtryck.

Kalle kan vara på väg mot en genombrottssäsong med ÖSK. Har börjat få hårdheten i kroppen som stoppade honom från fler inhopp förra säsongen. En smart spelare som kan bli en ny publikfavorit på Behrn arena.

ÖSK låg fel i positionerna och kom fel i pressen. Blev straffade direkt i omställningarna av de individuellt skickliga ukrainarna. Tobias Grahn gjorde sin första match från start sedan den turbulenta ankomsten till ÖSK. Han såg hyfsat pigg ut i omkring 65 minuter innan orken tog ut sin rätt. Intill sig hade han Armend Alimi och Daniel Bamberg från start. Ett mittfält som mycket väl kan starta allsvenskan mot Åtvidaberg.

Det blir spännande att se hur de synkar under försäsongens kommande matcher. Ett minus på försäsongen har varit ÖSK:s två inställda matcher mot Degerfors och Gefle, där missade man viktig matchning.

Den här dagen kändes det trångt på mitten, med två offensiva mittfältare. William Astashkadeh, som är en rörlig center om man jämför med mer starka boxspelare som Andreas Haddad och Peter Samuelsson, såg lite låst ut i sitt spel men lyckades ändå hålla sig framme och nicka in ett skönt mål för självförtroendet.

ÖSK har ett passningsskickligare mittfält den här säsongen. Det ska och borde gå fortare att få ut bollen på kanterna till yttrarna som inte ska behöva stanna upp och invänta bollen felvända. Nyckeln nu blir att olja i gång mittfältet och få upp farten. Den fanns i den första matchen här nere mot Odessa, den försvann i den andra när Bamberg och Alimi hade det tungt i passningsspelet.

Till sist. Flyktande ÖSK-spelare har det jobbigt nu. Michael Almebäck har fastnat på bänken i Brügge och Alejandro Bedoya har det tufft i Rangers. Jag sätter min halva Pet-flaska vatten som jag har intill mig nu på att han hamnar i Birmingham, som han provspelade med före Rangers-övergången.

Mer läsning

Annons