Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade övertaget i EM-bronsmatchen – då tappade Bernholm allt: "What a pity!"

Hon fick till ett armlås och såg ut att vara på väg mot karriärens första internationella mästerskapsmedalj.
Men Frövijudokan Anna Bernholm gjorde ett misstag, hamnade på skuldrorna och förlorade bronsmatchen vid EM i Warszawa efter ett misstag.

Annons

Anna Bernholm i mattan med Barbara Matic över sig.

Anna Bernholm, 26, som tävlar för Frövi hade en sjundeplats som bästa resultat i ett internationellt mästerskap, tog sig på fredagen hela vägen fram till bronsmatch i 70-kilosklassen vid EM i Warszawa, dit hon är enda svenska damjudoka som blivit uttagen.

Och väl där hade hon länge ett tydligt övertag när hon fick ned kroatiskan Barbara Matic på mattan och sånär lyckades sätta ett armlås. Men när domarna med 1,5 minuter kvar av matchen kallade upp brottarna på nytt lyckades motståndaren med vad som såg ut att vara en enkel svepning med benen som fick Bernholm att ramla bakåt och hamna med skuldrorna på mattan – och i samma sekund var Matic vinnare på fall, eller "ippon" som det heter i judosammanhang.

– What a pity (ungefär; "oj, vad synd"), ropade expertkommentatorn i den officiella sändningen från mästerskapet och tillade att hon tyckte att Bernholm, som är rankad som 29:a i världen, gjort en väldigt bra match mot nionderankade Matic.

Förlust i bronsmatch innebär en femteplats i EM, vilket trots medaljmissen är Bernholms bästa resultat i karriären. Bernholm satsade länge mot OS i Rio de Janeiro 2016, men missade till slut mästerskapet.

Mer läsning

Annons