Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsjudokan Anna Bernholm vann Grand Slam-tävling i Abu Dhabi: "Stort för mig"

Det är Frövijudokan Anna Bernholms största framgång i karriären.
Under fredagen vann 26-åringen en Grand Slam-tävling i Abu Dhabi.
– Det är min första Grand Slam-medalj, vilket är stort för mig. Det är den största medalj jag vunnit, säger hon till SVT Sport.

Annons

Landslagsjudokan Anna Bernholm, tävlande för Frövi.

För en månad sedan blev det brons på Grand Prix i Budapest. Under fredagen tog Frövis Anna Bernholm ännu en medalj och visade att bytet från 63 kilo till 70 kilo är ett smart drag.

I Abu Dhabi vann svenskan samtliga fyra matcher. Semifinalen mot tyskan Miriam Butkereit blev dramatisk och ställningen var 0–0 efter ordinarie tid. I golden score (första poängen vinner) fick Bernholm in ett armlås efter en och en halv minut och tog sig därmed till final på ippon.

I finalen väntade rutinerade nederländskan Kim Polling som var en av de tunga medaljkandidaterna på OS i Brasilien 2016. Polling hade vunnit alla sina matcher fram till finalen på ippon.

Men mot Anna Bernholm tog segersviten slut.

Precis som i semifinalen stod det 0–0 efter full tid, men den här gången tog det bara 31 sekunder i golden score för Bernholm att avgöra med ett kast.

– Det är en bra judoka och hon har slängt mig på träning. Jag visste om hennes tekniker. Jag lyckades hålla mig till planen och det var så skönt att vinna, säger Bernholm till SVT Sport.

Det här var karriärens sjunde medalj i en internationell stortävling.

► Läs också: Hade övertaget i EM-bronsmatchen – då tappade Bernholm allt: "What a pity!"

KLICKA HÄR för att se Anna Bernholms finalmatch!

Mer läsning

Annons