Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kan bli spelstopp i Idrottshuset"

Idrottsklubbarna fick en köldchock när ombyggnaden av Idrottshuset i går drog i gång. Värmen stängdes av – och på kvällen var det bara 15 grader i hallen. Nu kan allt spel i hallen stoppas.

Annons
Det var bara 15 grader i Idrottshuset när ÖSK Handboll tränade i går kväll.

När bygget av de två nya hallarna vid Idrottshuset nu dragit i gång ska den befintliga hallen egentligen lämnas orörd tills de två nya är färdigbyggda, men eftersom hallarna ska byggas ihop har hål tagits upp i Idrottshusets västra vägg.

Där strömmar kalluft nu in – samtidigt som värmen i anläggningen är avstängd.

Örebro Volleys tränare Matilda Wikander tvingades leda gårdagens träning iförd mössa och vantar.

– Det känns inte helt okej, det håller inte att idrotta när det är så kallt, säger hon.

”Svårt hålla värmen”Efter volleybollträningen var det handbollsdamernas tur att kliva in i den då 15-gradiga hallen.

– Det är väldigt svårt att få upp och behålla värmen när det är så kallt. Och det är inte speciellt kul att träna i mössa och halsduk. Vi är inte speciellt nöjda, säger ÖSK-tränaren Tomas Dunder.

Från ansvarigt håll säger man sig dock inte känna till problemen.

Fritid- och turismförvaltningens chef Lilian Eriksson har inte hört talas om köldchocken och hänvisar till Susanne Pettersson, chef för idrottsenheten, som på torsdagskvällen inte gick att nå.

Inte heller byggherren Örebroportens projektledare Jan Hellqvist hade hört om problemet.

– Att värmen skulle vara avstängd hade jag ingen aning om. Jag vet inte om det beror på bygget eller något annat, det måste jag titta på direkt när jag kommer till jobbet. Och vi har egentligen inte börjat riva heller, vi håller fortfarande på med förberedelsearbetet, säger Hellqvist.

Så det är inte meningen att det ska vara kallt?– Nej, nej, nej. Värmen och elen ska vara på. Det ska inte vara några konstigheter. Jag vet inte vad som kan ha hänt.

Matcher kan ställas inJoakim Collin, platschef för idrottsanläggningen, har dock motstridiga uppgifter.

– Rivningsarbetet har påbörjats och värmen är därför avstängd. Vi har gjort vad vi kan och satt in värmeelement i omklädningsrummen, men den stora hallen är svår att värma upp. Jag vet inte hur länge värmen kommer att vara avstängd eller hur det kommer att bli i helgen, säger han.

Handbollstränaren Tomas Dunder är nu rädd att helgens matcher i Idrottshuset ska bli inställda. Det handlar framför allt om tre handbollsmatcher med damernas elitseriematch mot Västerås Irsta som huvudattraktion.

– Temperaturen kommer naturligtvis sjunka under natten, och om de inte sätter för de där väggarna och får på värmen jäkligt snart så kan det bli spelstopp på lördag, säger Dunder.

Läs mycket mer om kontroverserna kring Idrottshusets ombyggnation i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons