Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan få boxas trematcher på en dag

Mycket pekar på att Kamran Kabinejad, 35, gör en oväntad comeback i början av april. Och det kan bli tre matcher – på en dag.
– Jag vet inte om någon boxare i Sverige har gjort det tidigare, säger Kamran till NA.

Annons

Tanken var att Kamran Kabinejad hade gått sin sista match när han spöade 27-årige ryssen Juri Chistyakov för ett år sen på en gala i St Petersburg. Men efter det har han blivit uppvaktad från olika håll.

– Men det har inte känts rätt och jag har tackat nej. Men så fick jag ett samtal från ett stall i Tyskland, Sauerland Event, som undrade om jag var intresserad av att fajtas i Danmark i april. Och det lät intressant, berättar Kamran.

Inga papper påskrivnaOch nu har han siktet inställt på en comeback.Men än är inga papper påskrivna. För det är vissa saker som måste redas ut innan 35-årige Kamran definitivt tackar ja.

– Detaljerna kring pengarna är inte klart än. Det här måste funka ekonomiskt för mig. För det kostar, jag måste i så fall lägga ner extra mycket tid på träning de kommande månaderna. Och boxningsmatcher innebär också alltid risker med skador och förluster.

Just nu väger Kamran 75 kilo. Vid invägningen 2 april är det 69,6 kilo som gäller. Men det är inte bara pengar, träning och vikt som Kamran Kabinejad måste ta hänsyn till. Vid galan i Danmark kan det bli tre matcher för Kamran – på en enda dag.

– Vinner jag en match så går jag vidare. Och vinner jag den kan det bli en till. Jag vet inte om det är någon boxare från Sverige som gått tre matcher på samma dag tidigare.

Tre matcher på en dag låter riskfyllt?– Jo, det förstår jag att det gör. Men jag har hållit på med det här i 20 år nu och skaffat mig mycket rutin som jag har nytta av. Men det gäller att ta en match i taget, och visst det kan hända saker, brutna revben, näsa och händer. Men det får man ta då.

– Fördelen med de här matcherna är att det är endast trerondersmatcher. Så det blir inga långa utdragna matcher, berättar Kamran Kabinejad.

Mer läsning

Annons