Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonkadidater till Guldklockan

Dunjackor, långkalsonger och värmande glögg.
December närmar sig.
En av årets kallaste månader – men knappast för alla.
Det är dags att utse NA:s prestigefyllda pris Guldklockan 2011.

Annons

Jag vågar påstå att aldrig tidigare har NA:s pris varit mer ärofyllt än just i år. Visst, även tidigare år har det varit trångt i facket bland Örebro läns främsta idrottare. Förra året vann exempelvis ÖSK lilla silvret i allsvenskan men fick ändå se sig slagna på priset av systern Kif Örebro som i cupguldet vann Örebrofotbollens första och största titel.

Emilia Fahlin kom nia på VM i världssporten cykel och Erik Sundlöf vann dubbla SM-guld i höjdhopp, för att nämna lite av det som hände.

I år skruvar vi upp statusen ytterligare. Eller i alla fall får gratishjälp tack vare SVT-utnämningen där Örebro i somras utsågs till Sveriges bästa idrottsstad. Resultatmässigt under säsongerna som avlöst varandra har många haft åsikter om Örebro varit värt priset. Att topplagen varit för få. Men alla som tvekar är välkomna att prova mitt jobb en hösthelg när alla sporter i stort sett är i gång samtidigt och det känns som om vår personalstyrka borde vara den dubbla.

Då spänner Örebro län musklerna och visar på riktigt hur stark den här regionen är. Toppen har aldrig varit högre upp. Bredden har aldrig varit vidare.

Det är i den här stenhårda konkurrensen som vi på NA-sporten slitit vårt hår och rynkat våra redan rynkiga pannor för att få fram fem rättvisa kandidater till årets Guldklocka. Många har ramlat bort längs vägen och varit värd sin egen klocka på sätt och vis. Som enduro-kungen Joakim Ljunggren, Örebro Hockey som tog sig upp i kvalserien eller spelgeniet Conny Strömberg som vann allsvenskans poängliga för andra året i rad. Trots en längre avstängning. Lägg där till en handfull topprestationer till i länet.

Hur som helst, vi har valt att lyfta fram, följande fem kandidater:

Nu vill vi ha din åsikt inför det beslutande sammanträdet. Det är självklart fritt fram att föreslå andra namn. Enda kravet är att personen eller laget måste uppfylla följande stadga:

”NA:s guldklocka ska delas ut till den länsidrottare eller det länslag som utfört årets främsta och populäraste idrottsprestation. För att få Guldklockan mer än en gång krävs en prestation i särklass”.

Enklast påverkar du slutvalet genom att gå in på sajten na.se/guldklockan2011 och klicka på någon av de fem kandidaterna. Där kan du också kommentera urvalet och kanske föreslå namn som vi helt glömt bort.

En jury bestående av NA:s tidningschef och sportredaktion kommer slutgiltigt att avgöra var utmärkelsen hamnar.

Vinnaren av 2011 års guldklocka presenteras i Nerikes Allehanda på julafton.

Mer läsning

Annons