Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kihlberg visade rätt väg till Cypern

Annons

Pratade nyligen med en ärrad Aftonbladet-fotograf. När han fick reda på att jag skulle till Agia Napa med ÖSK förvandlades han oväntat till en fågelholk.

Där har jag varit tre gånger på jobb. Två gånger på mord och en gång på en knarkstory.

Men fotboll där, No way.

Det Agia Napa jag mötte tillsammans med ÖSK-truppen var något helt annat. Där vilade lugnet före stormen. Där skapades lag innan lagar under några vilda sommarmånader kommer att brytas skoningslöst varje sekund.

Tänk att något så fullt av liv kan vara så livlöst. Därför så perfekt att börja väcka monster.

ÖSK:s kanske viktigaste heter Magnus Kihlberg. Även i sömnens värld dominerade han fullständigt på den tidiga morgonflighten mellan Arlanda och Larnaca. Kihlberg böjde ned huvudet och tryckte hjässan mot den främre stolsdynan. 2,5 sekunder knackade John Blund på axeln.

Samtidigt i planet hade de unga spelarna mycket att lära hur man samlar kraft. Oskar Johansson tappade bort sin kudde och drog stora applåder när kabinpersonalen lyckades fånga upp den precis före start. Emra Tahirovic böjde kroppen i alla positioner som en kropp kan bli böjd i. När sätet fortfarande var liten som en barnstol i en bil bad han snällt om att få flytta fram till de tre tomma stolarna ett hack längre fram. Flygpersonalens svar var ett rungande nej. I Samma veva bröt NA:s webb-tv-guru Herman Nikolic mot alla normer och hoppade fram till samma förbjudna säten och sträckte ut benen ala hängmatta.

Tahirovic skakade uppgivet på huvudet:

Förstaklass!

Veckans första ÖSK-träning genomfördes klockan 15 svensk tid i 15 grader och under gråtrist himmel. Bertin Zé var ensam om att inte få med sin väska till Cypern och tog sig igenom det lättsamma passet i Oskar Johanssons skor som lagledaren Arvi Taaler hade tänkt att låna. Mest anmärkningsvärt: Samuel Wowoah och John Alvåge missförstod varandra totalt när Wowoahs hemspel rullade rakt i mål.

Men det överlägset bästa: ÖSK-tränaren Sixten Boström fortsätter att dominera stort med sina makalösa frisparkar. Efter ett tiotal Juninho-tryckare i ribbtrakten klev Sixten av mattan och flinade:

Jag är lite stum i benen. Jag känner dem liksom inte, de skulle kunna tillhöra någon annan lika gärna. Jag har ju suttit på flygplan tre av de senaste fyra dagarna

Mer läsning

Annons