Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klar för världsfinal i New York

Örebroaren Mårten Rapp, 22, är klar för världsfinal i teknisk skateboardåkning.
På lördagskvällen vann han Sverigefinalen i Malmö och körde rakt in i den prestigefyllda världsfinalen i New York.

Annons

– Helt underbart! Jag var så nära att vinna förra året och förlusten har följt med mig sen dess. Jag har gått och tänkt på att få vinna Red Bull Manny Mania i mer än ett år nu, säger Rapp i ett pressmeddelande.

Förra året föll han på tröskeln och slutade tvåa i Sverige finalen. På lördagen kom upprättelsen.

Värdig vinnareTävlingen avgjordes i fyra tävlingsomgångar med sju minuter långa utslagsheat. De bästa i varje heat gick vidare till nästa omgång. Till slut återstod finalheatet med tävlingens fyra hetaste åkare: Gustav Stegfors från Stockholm, Joakim Johansson från Borås, Christian Sandell från Bjärred och Mårten Rapp från Örebro.

Det blev en tight final och inte lätt för domarna att avgöra hur placeringarna skulle fördelas. Efter ett finalheat som fick förlängas lite utsågs till slut Mårten Rapp som vinnare.

– Rapp stack ut som en värdig segrare. Han utnyttjade hela banan, hade bra variation och gjorde enormt långa kombinationer av manuals som aldrig tycktes sluta. Han visade sig också vara en riktig showman, säger Fredrik Nilsson som ingick i domarpanelen.

Representerar Sverige i USAPubliken tycktes hålla med. Det både visslades, jublades och klappades händer när Rapp satte ihop sina långa kavalkader av manuals som gick från tävlingsområdets ena sida till den andra. Allra störst applåder fick en ”halfcab nose manual revert switch manual”.

Segern i Red Bull Manny Manias Sverigefinal innebär att Mårten Rapp får resa till USA för att representera Sverige i tävlingens världsfinal. Den avgörs den 20 augusti i New York.

– Jag längtar verkligen dit. Det ska bli fantastiskt kul att få skejta med duktiga åkare från hela världen i en stad som New York, säger Mårten Rapp.

Mårten Rapp i Malmö.

Sverigefinalen

Resultat Sverigefinalen:1:a Mårten Rapp, Örebro

2:a Christian Sandell, Bjärred

3:a Joakim Johansson, Borås

4:a Gustav Stegfors, Stockholm

Mer läsning

Annons