Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart Ryan ska särbehandlas

Det som på förhand såg ut att bli en jämn historia slutade med en fullständig utklassning. Indianerna lekte med Hammarby som inte gick att känna igen.

Annons

Att Hammarby har problem med bredden i laget är ingen hemlighet.

Och när dessutom tilltänkta toppförare som Gollob och Zetterström viker ner sig totalt kan det gå så här.

Även om Hammarby var iskalla ska man inte ta ifrån någonting för Indianerna. Kul, inte minst för Simon Gustafsson att äntligen fick visa vad han kan för hemmapubliken. Vi är ju några som har tvivlat på hans kapacitet. Fram tills i går.

Största glädjebeskedet var kanske ändå att Ryan Sullivan så smått började leverera i Indianvästen. Alla känner till turerna som varit kring honom och ett nytt fiasko hade gjort situattionen näst intill ohållbar.

Jag har alltid gillat idrottare som är starka individualister. Det är en tunn gräns mellan galenskap och geniallitet. I sportens värd är den gränsen tunnare än i alla andra sammanhang. De som är oberäkneliga och gör det oväntade i sitt idrottsutövande är inte sällan precis lika oberäkneliga som personer.

Snacket om att alla inom ett lag ska behandlas lika låter kanske bra i mellanmjölks-Sverige men verkligheten är så klart en helt annan.

Är man bäst och kräver särbehandling så får man det.

Punkt.

När Diego Maradona spelade i Napoli kunde han komma och träna när han själv ville. Kände han för att vila så gjorde han det. Utan att meddela någon i förväg. Och alla accepterade det av den enkla anledningen att när det var matchdag så var det han som gjorde två mål och såg till att laget vann.

Ryan Sullivans problem har varit att han inte har gjort någon skillnad på matcherna. Och ”Dalles” problem är att Sullivan måste komma upp i form för att laget ska gå riktigt långt i år. Därför var Ryans insats igår så viktig även på lång sikt. Låt gå för att han hamnade hopplöst efter i det nionde heatet men på det stora hela bjöd han på stabil körning kryddat med ett par riktiga toppar.

All respekt till levande legenden ”Henka” Gustafsson har kört riktigt bra när han fått chansen men han är knappas en förare som tar Indianerna till en SM-final.

Det kan däremot Ryan Sullivan vara. Om han är i form.

Magnus ”Zorro” Zetterström

Några andra noteringar från gårdagen så: hade en blytung kväll i återkomsten på Sannahed. Två nollor och petad i sitt tredje heat. Som lagkapten. Kan inte annat än lida med ”Zorro” som hade förtjänat en värdigare återkomst.

Den tysta minuten var Matej Ferjan innan matchen var mäktig. Har aldrig i hela mitt liv upplevt en tystare idrottsarena och jag är säker på att det föll en och annan tår bland de som var där.

Hur långt kan egentligen Indianerna gå i år?

Laget börjar allt mer segla upp som en av de absoluta favoriterna till SM-guldet och det är svårt att se några direkta svagheter. Dalle har byggt på bredden och där finns inte många elitserielag som kan matcha Indianerna.

Mer läsning

Annons