Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben klarar inte avbetalningarna

Lindlövens IF har fortfarande en skuld på cirka 147 000 kronor till Bergslagens kommunalteknik, som sköter driften av Lindehov. Den avbetalningsplan som upprättats har ishockeyklubben inte kunnat följa de senaste månaderna.

Annons

– Vi har en dialog med klubben, säger Anders Hansson, kanslichef vid BKT.

Lindlöven vet hur stor skulden är men kan inte betala den.

Skulden handlar i huvudsak om obetalda fakturor för tidigare isläggning i Lindehov hösten 2010. I år har det tillkommit nya fakturor för elkostnader och tidigare isläggning i höstas.

– Klubben har gjort ett antal betalningar, men skulden är ändå lika stor som i våras. Att den inte minskat beror på de nya fakturorna.

Inte skickat påminnelse”

Enligt den avbetalningsplan som upprättades tidigare i år är det meningen att skulden ska vara reglerad till årsskiftet.

– Vi har inte skickat någon påminnelse till Lindlöven, säger BKT:s kanslichef. Däremot har vi kontaktat kommunen, som är vår uppdragsgivare.

Vad nästa steg blir kan inte Anders Hansson säga. Det finns minst två alternativ. Ett är att skriva av skulden. Ett annat är att kommunen går in och betalar Lindlövens skuld till Bergslagens kommunalteknik.

Mer läsning

Annons