Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konståkning av hög klass

Hon missade att kvala till elitserien – men fick ett wild card. Då slog sig Julia Larsson in som elva i tuff konkurrens.
Se webb-tv från dagens konståkning här

Annons

I helgen arrangerades årets tredje deltävling i elitserien i konståkning i Behrn arena.

Varken seniorer eller herrjuniorer fanns på plats, men i damjuniorklassen bjöds på en högklassig tävling där nyblivna landslagsåkaren Natasja Remstedt, Göteborgs Isdansklubb, som väntat tog hem segern.

Örebrotjej visade klass

Minst lika imponerande var dock Örebrotjejen Julia Larssons framfart. Julia, som tävlar för KK Lutz, missade att kvala in till årets elitserie med minsta möjliga marginal, men fick ett wild card till hemmatävlingen och visade att hon hör hemma bland landets bästa juniorer.

I lördagens kortprogram slutade Julia på 13:e plats, och på söndagen följde hon upp med en niondeplats i friåkningen vilket gav en sammanlagd elfteplats.

– Julia gick ut och tog för sig, hon kände att hon hade där att göra och vågade satsa. Hon åkte säkert och framför allt kortprogrammet var väldigt fint, säger tränaren Lena Eidvall.

Fler wild card

Larsson kommer nu att få wild card till ytterligare två elitserietävlingar, och fortsätter hon åka bra kan hon få en fast plats i serien efter jul.

Örebro KK-åkaren Andrea Fahlander, som har en fast plats i elitseriens damjuniorklass, hade en strulig helg och slutade sist av de 15 åkarna både i kortprogrammet och friåkningen.

– Jättebra, hon visade verkligen att hon hör hemma här, säger tränaren Lena Eidvall.

– Hon hade ingen bra helg, hon kan mycket mer än det hon presterade den här helgen. Åkmässigt såg det jättebra ut, men hon hade marginalerna emot sig i tekniken, säger tränaren Susanne Seger.ÖKK:s Mikaela Seger slutade på elfte plats i F13-klassen efter att ha slutat på elfte respektive tolfte plats i kortprogrammet och friåkningen.

– I princip åkte hon på topp, det får hon vara supernöjd med, säger Susanne Seger.

Maria Lindhé, pressansvarig i Örebro KK, var mycket nöjd med genomförandet av tävlingen.

– Det här är första gången Örebro arrangerar elitserien och vi gör jättegärna om det. Det är mycket jobb, men det är också en ära, säger hon.

För Fahlander och Seger fortsätter säsongen nu med elitserietävlingen i Strömstad i mitten av november. Larsson får istället åka till Uppsala en vecka senare. Elitserien avslutas med final i Uddevalla i början av april.

Mer läsning