Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsten nu är att kunna njuta av läget

Inför säsongen tippade jag i NA att Örebro Hockey skulle sluta fyra i allsvenska grundserien. Det önskar jag inte nu. Tänk vad fort det går, att en fjärdeplats året efter en tiondeplats för nykomlingen plötsligt kan upplevas som negativ.

Annons

Varför? Därför att vi lever i nuet. Eller åtminstone försöker. 

Därför ska förstås Örebro Hockey ha förväntningar på sig som gäller just för stunden. Efter att ha krossat snuskigt försvarsskickliga Almtuna på bortais i en av säsongens svåraste matcher. I ett väldigt känsligt och svårt läge när serien verkligen avgörs. I den vilda jakten på ett kval till elitserien med bara fem matcher kvar och med andraplatsen man äger.

Starkare än Magnus Samuelsson, för att prata muskler.

Det går inte att gömma sig för ökade krav utifrån i ett sådant läge. Kanske har man haft problem med det hittills. Och att det är därför man kan koppla av på bortais, ha seriens bästa bortafacit. Mot att bara vara seriens nionde bästa hemmalag. Men vad vet jag. Egentligen inte mer än att är man i toppen får man gilla läget, det är trots allt man själv som varit så bra och tagit sig dit genom egna bedrifter.

Att börja jämföra kraven utifrån med det lag som spelade i division 1 för två år sedan är inte ärligt mot någon. Då skulle man vara belåten varje gång man klarade nytt kontrakt i allsvenskan.

Det här laget förtjänar en större respekt, så bra som det spelar.

Örebro Hockey har gjort en kanonsäsong hittills som lyckats ta sig dit man är nu. Jag är full av beundran och älskar verkligen förvandlingen.

Njut av förväntningarna, de lär knappast bli mindre om ni vill bli ännu bättre i framtiden.

Michael Jordan om någon vet. Basketlegendaren är min personliga favorit bland idrottare. Han kunde inte spela utan press. Fick alltid ta sista skottet i de största/jobbigaste matcherna, avgjorde så nära alltid man kan komma. Aldrig att Jordan tyckte det var lika kul att ta matchens första, snudd på betydelselösa, skott för 2–0.

Han vände pressen till något positivt. Hur stor den än blev, eftersom han själv bara växte som spelare.

Michael Jordan vann sex NBA-titlar, flera på egen hand, åt Chicago Bulls och prisades – bland allt annat – som ligans bästa spelare mentalt. De som visste sa alltid att den ende som kunde stoppa Michael Jordan var … Michael Jordan.

Jag tycker det är skithäftigt att Örebro har ett hockeylag som kan vara några få omgångar i från att få chansen att kvala sig upp till elitserien. Tänk vilka galna matcher och fester det skulle bli i kvalserien mot exempelvis Frölunda och Modo. Lag som bara har något att förlora mot Örebro.

Då kan vi snacka om sjunkande krav och förväntningar på Örebro igen. I det nuet. Med nya realistiska mål.

Hockeyn är stekhet nu och är på väg att börja utmana ÖSK:s fotbollsherrar i lokalt status-värde. Ett kval till elitserien skulle ge en enorm kick. För hela Örebro.

Jag hoppas verkligen laget klarar att hålla i hela vägen. Att alla vill ta sista skottet från Michael Jordan i Behrn arena.

En hel del talar fortfarande för att mycket eller allt avgörs i Ängelholm i den vidrigt viktiga bortamatchen mot just nu jagande fyran Rögle i näst sista omgången.

Precis så utdraget det ska vara om man ändå fått för sig att spela 52 omgångar.

Mer läsning

Annons