Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstigaste match jag sett

Nio sekunder från en smakstart. En haltande sådan hade det varit, men ändå en smakstart med tre poäng. I stället haveri på mållinjen, och gruvlig tjurighet i ett tjugotal ansikten.

Annons

Spelarna i Örebro Hockey såg ut som att de inte förstått vad som hänt, och det förstår jag.

Vet inte om jag någonsin sett en konstigare hockeymatch. Örebro och Rögle blandade bländande vackra mål med grodor som fortfarande kväker i mina öron.

Örebro Hockeys huvudtränare Peter Andersson tvingades vara hemma, fick en gammal ögonskada opererad i går, och jag tänkte flera gånger att han borde vara glad att slippa se detta.

Gissar dock att han tittade med ett öga på någon dator.

Hemmalagets försvarsspel var stundtals så förvirrat att jag inte ens kan lägga hela skulden på Michal Zajkowski för att denne släppte in fem av de elva första skotten. De två första gick in, gav Rögle 2–0 innan fem minuter passerat. Men det var först Christoffer Norgren, sedan Alexander Deilert som bjöd skåningarna på misstag bakom det egna målet som ledde till rena frilägen mitt i slottet.

Örebro hade tur, eller ska vi säga Conny Strömberg, som såg till att ge energi och tro till sitt lag med att öppna Rögles försvar före 2–1 i första periodens slutminut.

I andra kassen stod allsvenskans tätaste målvakt. Jonas Fransson släppte i snitt runt 1,5 mål per match i allsvenskan. Betydligt mer frikostig i går, med returer åt alla möjliga håll. Conny Strömberg lurade skiten ur Fransson 15 sekunder in i andra perioden med en galen snurrfint, som gav Henrik Löwdahl öppet mål. 2–2.

Marcus Weinstock skojade bort Fransson med en skottfint ur den högre skolan till 3–3, och Strömberg vallade in 4–3 från bakom målet – med flit. Sånt gör bara Conny Strömberg.

Rögle vände till 5–4, Örebro vände tillbaka till 6–5. 18 sekunder före slutet, före tre poäng, åkte Pär Edblom ut för en hög klubba i ansiktet på Daniel Glimmenwall. I anfallszon. I spel fem mot fyra.

Två plus två i utvisningsbåset, och tekning i Örebros zon. Sånt får inte hända, men det hände ändå, och självklart kvitterade Rögle när Zajkowski inte lyckades blockera pucken under sig.

Jag kan tycka att Lars ”Mozart” Andersson borde ha bytt målvakt, om inte förr så efter två perioder. En keeper som släpper in de två första skotten får en tung uppförsbacke mentalt. Och Zajkowski kändes inte riktigt där överhuvudtaget. Ola Nilsson fick frågan efter 5–4 tidigt i tredje, men tyckte att ”Zacke” skulle stå kvar. Om jag förstod det hela rätt.

Varken Örebro eller Rögle kommer att ha något att säga till om i kvalserien med det målvakts- och försvarsspel som lagen visade upp i går. Å andra sidan – tolv dagars uppehåll och en massa nerver bör vara lagda åt sidan nu.

Örebro åker till Örnsköldsvik på torsdag med absolut ingenting att förlora. Och har liksom Modo en poäng med sig.

För övrigt såg jag två män i övre medelåldern börja puckla på varandra på sittplatsläktaren. En polis gick emellan. Vet inte vad jag ska säga om det.

Mer läsning

Annons