Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumlasonens dröm – tog dubbla SM-guld 

Adam Axelssons lördag under JSM-tävlingen i Ruddalen blev en succéartad sådan. 

Annons

Adam Axelsson firade stora triumfer under JSM-tävlingen i Göteborgsområdet Ruddalen. 18-åringen, som tävlar för SK Winner, skrev ny personlig historia, då han tog guld på 500-meters och 3 000-metersdistansen.

– Jag vann mina första JSM-guld. Målet var att ta en medalj, men allra främst ville jag ju ha ett guld. Jag har mängder med silver- och bronsmedaljer sedan tidigare, säger han.

Kumla-killen har inte haft de bästa förutsättningarna gällande uppladdningen inför tävlingen.

– För sju-åtta veckor sedan kraschade jag och fick en hjärnskakning. Jag var tvungen att vila helt från träning i fyra veckor, och visst känner jag att det är en hel del som saknas i kroppen fortsatt. Därför satte jag inte upp några direkta tider som mål.

Men Axelsson fick bra fart på rören. 500-metersracet skrinnande han hem på 39,59, medan han tog sig över mållinjen på 3000-metersloppet med en tid på 4,23,5.

– Jag känner ändå att jag börjar komma igång igen. Nu har jag ett riktigt bra läge inför distanserna på 1 500- och 5 000 meter i morgon (söndag), och jag ligger bra till i totaltävlingen med. Allt räknas om i tider sett över 500 meter, och jag går i sista par och vet då vad jag kan förhålla mig till, säger Adam Axelsson.

Mer läsning

Annons