Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig utnämning– men räcker glöden?

Elitserien i speedway står och stampar i årets första startgropar, och nyuppflyttade Vargarna i Norrköping stod värd för den traditionsenliga upptaktsträffen.

Annons

Snoffsiga grand Hotell fick sin entré våldsgästad av ett luftstaket vars färg skulle fått brandgula Lif Lindesberg att känna sig hemma temat var föga förånande: Säkerhet.

Luftstaket i kurvorna och plyfaskivor längs raksträckorna. Utökade regler med varningar inte bara för förseelser under heaten, utan även för osportsligt beteende.

Bra där, men det vi alla församlade väntade på var ju snacket inför säsongen. Toppen eller botten? Vem har värvat bäst? Vilka överraskar i sista sväng och kniper en av de sex slutspelsplatserna alltid eftertraktade men i år, kanske mer än någonsin, svåråtkomliga.

Alla var överrens om att årets elitserie är den jämnaste hittills. På pappret alltså. För säkerhet i alla ära lagen går sällan helt opåverkade genom en säsong.

Indianernas lagledare Daniel Dalle Andersson utnämndes till värvarkungen i svensk speedway, och det kan stämma till viss del.

Det lag han förfogar över i år är både stabilt, rutinerat och med en bredd som bör kunna täcka upp en och annan skavank.

Själv var han tvärsäker när han svarade på frågan om hur Kumlagänget placerar sig i år: Etta. Både i grundserien och slutspelet, man måste tro på vad man gör sade Dalle.

Ett uttalande som de senaste åren hade mötts av enbart skratt, möttes nu av en blandning med spridda fniss och mer allvarliga hummanden.

När många av de andra lagledarna pratade om unga och hungriga förare, föryngrade trupper och 100 procentig inställning ända in i kaklet, räknade jag ut en ungefärlig snittålder i Indianernas lag.

28 år fördelat över en förartrupp med mycket meriter i bagaget, och en ungdomlig touch som domineras av startsjuans självklare junior Simon Gustafsson.

Jag ser bara ett frågetecken: Finns det glöd i truppen så det räcker hela säsongen?

Vad händer när till exempel Rune Holta eller Grzegorz Walasek ligger bra till för en topplacering inför de sista Grand Prix-tävlingarna?

När heat efter heat av ligaspeedway tär på kroppen, ska det allra sista klämmas fram och ner i GP-gruset för maximal utdelning.

Räcker hungern till elitserien också då?Jag säger ja, men korsar försiktigt ena handens pek- och långfinger bakom ryggen.

Gårdagens bästa citat levererades av Rospiggarnas Anders Östling när han uppmanades att berätta om nyförvärven: Ja vi har ju en nybörjare i speedwayvärlden som heter Henka Gustafsson. Honom ska vi väl försöka lära upp lite.

Favorittippade: När elitseriens lagledare körde handuppräckning vann Dackarna.

Resultatet i övrigt blev svårtolkat eftersom Västerviks Peter Helgesson slängde up näven för nästan alla lag.

Mer läsning

Annons