Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarsittning till nästa termin

Formstarkast i allsvenskan, ingen förlust sedan i maj och ett ÖSK med en ny trendig ansiktslyftning som alla verkade vara nykära i. När ett lag till slut valde att dra av ÖSK masken och tvingas blotta sig igen var det förstås spöklaget Malmö som gjorde det.
För er som inte såg matchen så missade ni inget. Det såg nämligen ut exakt som det brukar mot Malmö.
Läxan lärd? Nope.
Kvarsittning. Till nästa säsongs möte.

Annons

Att det nu är sju jobbiga poäng upp till tvåan Malmö brydde sig Sixten Boström inte om. Jag förstår honom. Nu gäller det att se till att historien inte upprepar sig från förra hösten när ÖSK under hösten kraschade med 0–3 i tre raka matcher.

ÖSK kommer närmare Malmö, men ändå inte. Återigen blev det 0–3 och stora svidande siffror. Som vanligt var ÖSK med bra inledningsvis. Sedan slarvade Alejandro Bedoya, tappade bollen och fick se Jiloan Hamad (släkten är värst 1) skjuta 1–0.

ÖSK vänder sällan underlägen.

Allra minst mot Malmö.

I stället blev det hönsgård på samma vis som när Malmö vann mötet mellan lagen med samma siffror redan i den andra omgången. Problemet har följt ÖSK en lång tid nu. Men fallit i glömska när ÖSK lyckats ta ledningen och glidit vidare på den positiva vågen. När Jimmy Durmaz (släkten är värst 2) prickade Agon Mehmetis huvud redan efter 16 minuter innebar det 0–2 och redan då en förlängd kalkonsvit mot Malmö.

Nästa säsong skulle jag vilja se ett ÖSK som går in för att dynga i 90 minuter. Precis som jag skrev efter 1–4 borta mot Kalmar. Ett ÖSK som sparkar bollarna från sidlinjen över till Danmark och bygger en vallgrav så djup att något annat än 0–0 är omöjligt att komma upp med. Tar en poäng som nästan skulle kännas historisk.

En förlust är kanske ingen förlust. Men sex gånger är åtminstone fem för mycket för att tro att man kan spela sig till poäng mot Malmö.

Var det rätt att spela Nordin Gerzic, vars pappa tragiskt avled på tisdagen efter en tids sjukdom, från start?

På förhand ja, eftersom det är på fotbollsplanen Nordin trivs bäst och kan rensa huvudet.

I efterhand nej, eftersom Nordin inte såg ut att vara helt i balans och avslutade matchen med att ta med handen och visas ut. Antiklimax och ÖSK:s mest formstarke spelare avstängd borta mot Mjällby på måndag.

Nu blir det viktigt att ÖSK lär sig från förra säsongens genomklappning. När en vacker vår blev en dyster höst. Jag vet att Halmstads högskola fortfarande tar in sökande för idrottspsykologi. Helt nätbaserat på distans, noll sammankomster och på 25 procents fart.

I övrigt ...

... får ÖSK börja se upp nedifrån nu. Topp tre-platserna ger spel i Europa. Stora varningsflaggor för både Elfsborg och Kalmar under hösten.

... gillar jag MFF-mittfältaren Ivo Pekalski. Klok mittfältare och årsbarn med Astrit Ajdarevic – men som vid 15 år valde att tacka nej till Liverpools erbjudande för att i stället utvecklas i Skåne. Framtida landslagsman.

... hörde jag att MFF:s nye Yago Fernandez redan har fått sin cykel snodd i Malmö.

Två gånger om.

Mer läsning

Annons