Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läcker hockey sunkigt pinsam

Kollega Mattisson drar upp jackan över munnen. Axlarna reser sig reflexmässigt likt en galge av kylan som smiter ner i springan intill nacken. Samtidigt ser luften som lämnar munnen ut som cigarettrök en vinternatt.

Annons

Sekunderna senare kikar fotograf Risberg in på pressläktaren med orden: ”Det var alldeles dyngsurt där borta där jag stod”. Jag tittar på mina egna fingrar som är röda som övermogna plommon

Men känner ändå någon form av värme. Tryggheten av att blyerts inte fryser. Jag kan alltså göra mitt jobb.

Det är allsvensk ishockey och klockan är bara 16 på en av oktobers första dagar.

Det är dagen då läcker hockey fick en ny betydelse i Örebro. När regnet trängde igenom Behrn arena.

När jag för någon månad sedan såg bilderna i NA av Örebro Hockeys gamla ”ryssgym” på Behrn arena skrattade jag någonstans långt inne. Mest åt charmen att en sports baksida ändå kan ligga så nära entrén in i det riktiga finrummet

Nu skrattar jag inte ett dugg längre.

Nu förstår jag hur usla förutsättningar Örebro Hockey har i jakten på att bli ett riktigt ishockeylag. Oavsett om klubben skulle göra 10–0 borta mot Leksand tror jag knappast att sponsorerna är sugna att gå på hemmamatcher med paraply och långkalsonger. Och övriga publiken längtar nog inte efter att betala matchbiljetter för att dagen efter riskera en febertermometer i munnen. För varje droppe som faller tappar Örebro Hockey både publik och stora pengar. Klubben är den enda förloraren. Så här pinsamma och sunkiga ska förhållandena inte behöva vara. Oavsett om det byggs en bandyhall någon meter bort som högprioriteras.

Ny sarg, starkare belysning, stolar på ena långsidan och några burkar målarfärg är ingen jätteimponerande start. Men i alla fall en start. Nästa steg är förstås att omedelbart täppa till öppningarna som tar in vatten. 

För er som inte bryr er om sport är det lika trevligt som att få regndroppar i huvudet inne på bion eller på det efterlängtade restaurangbesöket.

Själv har jag redan tröttnat. Min frisyr blir ännu fulare vattenkammad.

Mer läsning

Annons