Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lakes leende får mig att tro

Det är skilda världar för länets två bästa handbollslag för tillfället. Medan ÖSK-damerna har stolpe in i allt laget företar sig fortsätter Lif Lindesberg att kravla omkring i bottenstoftet.

Annons

Jag såg själv ÖSK:s rysarmatch mot Hellton på plats i Karlstad. En match som inte lämnade mycket i övrigt att önska när det gäller spänning. Däremot var det inte alls någon elitseriedoft om spelet som visades upp. Men vem bryr sig om det en dag som denna?

Och när spelet går på kryckor är det alltid skönt att ha en vinnarskalle som Linn Larsson i det egna laget. Linn drog tidigt på sig två utvisningar och blev därefter svår att matcha för tränarduon Tomas Dunder och Malin Lake.

Med bara fyra niometersspelare tillgängliga vågade man inte riskera en tredje utvisning och därmed rött kort på Linn, vilket innebar att hon blev bänkad vissa delar av matchen och fick byta anfall-försvar andra delar.

Dessutom flyttade man ut Linn i högerstruten under en period, vilket från sidan tycktes vara ett märkligt beslut eftersom man då förlorade i skottkraft.

”Vi tyckte att hon hade kört fast” var Tomas Dunders motivering.

Med facit i hand går det knappast att klaga på coachningen. För när väl Linn fick chansen att kliva ut i banan var hon som en retad tiger. Hennes tre avslutande mål var alla tunga vänstersläggor som bar en riktig matchvinnares signum. Att våga ta de avsluten när man tidigare i matchen varit mer eller mindre iskall är – just iskallt.

I och med segern har ÖSK skaffat sig ett guldläge inför de fyra avslutande matcherna. Kvalplatsen är i praktiken redan säkrad, men dessutom har laget kopplat ett rejält grepp på en av de två direktplatserna till elitserien.

Men det finns även orosmoln på den svartvita handbollshimlen.

Personligen tror jag att ÖSK:s framtid avgörs det närmaste dygnet – utanför planen. Med skyttedrottningen Lina Larsson långtidsskadad vore det förödande om Skövdetränaren Magnus Frisk väljer att kalla hem utlånade Ewelina Danielsson och Malin Larsson innan övergångsfönstret klappar igen 15 februari.

Men ska jag döma av tränaren Malin Lakes minspel när hon konstaterade att ”det kommer att hända mycket de närmaste dygnen” så tror jag inte att ÖSK kommer att gå helt lottlöst när affären med Skövde ska slutföras.

Hur som helst vågar jag inte ta ut någon elitserieplats i förskott.

Vad gäller Lif Lindesbergs förehavanden i Stockholm kan jag bara konstatera att Eriksdalshallen har blivit ett lika stort spöke som Sävehof för de brandgula. Försvars- och målvaktsspelet var så uselt att laget faktiskt inte förtjänar att klara sig kvar i högsta serien.

Livlinorna klipps av en efter en. Visserligen har man H 43 kvar att möta på hemmaplan, men med det spel som laget visar upp just nu talar inget för att laget har kvar sin elitseriestatus kommande höst.

Mer läsning

Annons