Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen mot huliganer

Nu ska det kraftsamlas mot huliganismen i Örebro.
På initiativ av landshövding Rose-Marie Frebran samlas på måndag polis, idrottsföreningar och supportrar för att komma fram till en strategi mot huliganism.

Annons

– Ju tidigare vi agerar, desto större är möjligheten att stoppa huliganbeteenden som vi sett i vårt län. Det är ett problem såväl för idrotten som samhället i stort, landshövding säger Rose-Marie Frebran i ett pressmeddelande.

Frebran har märkt hur våldet och trakasserierna runt framför allt fotboll och hockey har gått från att vara ett Stockholmsproblem till att även bli ett problem i Örebro län. I rollen som ordförande för Samhällsråd T, där lokala myndigheter samlas för att bistå polisen i arbetet mot våld och brottslighet, samlar hon därför alla berörda till ett samtal.

Deltar gör länspolismästare Kalle Wallin, kommunledningarna i Örebro, Karlskoga och Degerfors, ÖSK elitfotboll AB, Degerfors IF, Örebro Hockeyklubb, Bofors IK, Supporterklubbarna Kubanerna (ÖSK), Vulkanerna (Dif), Fjortontre (Örebro Hockey) och BIK support samt ledamöterna i Samhällsråd T.

– I Stockholm har min kollega Per Unckel samlat krafterna runt fotbollsvåldets berörda som nu formulerat en strategi och bildat en övergripande arbetsgrupp för att bekämpa våldet. Vi kan göra det samma innan problemen växer för stora, säger Rose-Marie Frebran.

Förutom landshövding är hon bland annat också ledamot av Svenska fotbollförbundets styrelse, ordförande i föreningen ÖSK Fotboll och vice ordförande i ÖSK elitfotboll AB.

Mer läsning

Annons