Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längre boxningsmatcher

Generellt får en boxningsmach pågå i 12 minuter i fyra ronder enligt Kampsportsdelegationens tillstånd till Svenska Boxningsförbundets proffsboxningskommission. Nu görs ett undantag inför en boxningsgala i Karlstad.

Annons

I maximalt 12 minuter får en proffsboxningsmatch pågå i Sverige i dag med hänsyn till säkerheten för deltagarna. Men nu görs ett undantag av Kampsportsdelegationen vid Länsstyrelsen i Örebro län inför boxningsgalan i Karlstad den 24 september.

Där kommer två matcher att få tillåtelse att pågå under 18 minuter – något som delegationens medicinskt sakkunnige, Björn Lindvall, motsätter sig.

” Det har enligt min mening inte framkommit sådana omständigheter som gör att jag vill frångå den effektiva matchlängden om 12 minuter som kampsportsdelegationen tidigare angett som villkor och som enligt lagens förarbeten utgör godtagbar säkerhet. Ansökan ska därför avslås” menar Lindvall, neurolog vid Universitetssjukhuset i Örebro, i ett pressmeddelande.

Men delegationen menar att den etablerade matchtiden är menad som utgångspunkt för bedömning och inte är absolut. Dessutom menar man att det i detta fall handlar om fyra ”etablerade, erfarna och väl meriterade boxare, som även ur medicinsk synpunkt har förutsättningar att genomföra en match om mer än 12 minuter.”

Mer läsning

Annons