Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lif tar sig inte vidare till slutspel

Annons

Klarar Lif Lindesberg av att gå till sitt fjärde raka SM-slutspel?

Läget är tufft, men inte omöjligt.

Inför återstarten trodde jag att krisklubben Redbergslid skulle kunna fungera som räddningsplanka för de brandgula.

Det gamla storlaget har tvingats göra sig av med tongivande spelare som Tommy Pettersson (norska Fyllingen) och Emil Berggren (Sävehof). Men uppenbarligen finns det en magi i Lisebergshallen väggar som gör att RIK alltid kan plocka fram nya, välskolade spelare som kan prestera i elitserien. Gårdagens seger mot Skövde var lika imponerande som överraskande.

I stället lär det bli just Gunnar Blombäcks Skövde som de brandgula får koncentrera sig på att passera i tabellen. Utifrån verkar den rätta harmonin saknas hos västgötarna som tvärtemot alla tips missade slutspelet i fjol.

I dagsläget skiljer tre poäng i tabellen mellan Skövde och Lif Lindesberg. Med åtta omgångar kvar att spela så förstår ni att det inte finns utrymme för speciellt många brandgula snedsteg om slutspelsdrömmen ska bli verklighet.

Tumba, Drott, Trelleborg och IFK Ystad är lag som bara måste besegras.

Avgörande blir hur Lindesberg klarar av de fyra återstående matcherna: Hammarby, Guif, Ystads IF och, framför allt, Skövde.

Min kalkyl visar att bortamatchen i Arena Skövde blir avgörande för Lif Lindesbergs vara eller icke vara i slutspelet. Född pessimist så tror jag att den uppgiften blir övermäktig för Ilija Puljevics manskap.

Har jag rätt tar alltså säsongen slut redan i mitten av mars.

Det vore inte skoj. Ett halvår utan elithandboll i Idrottshuset är i längsta laget.

Mer läsning

Annons