Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ligans uppsving kan bli Eco Örebros fall

Gårdagens upptaktsträff för basketligan förtydligade bara det som många redan har spekulerat i. Eco Örebro blir tabelljumbo den här säsongen också.

Annons

Dessa rader bör däremot inte tolkas som någon brutalsågning av Eco Örebro. Att sluta sist är naturligtvis aldrig särskilt smickrande men basketligan känns som ett litet undantag. Ligan har utvecklats.

Jämför man med föregående säsong är det en väsentlig skillnad bara där. 08 Stockholm, som kom näst sist i fjol, nämns som en guldkandidat. Jämtland, som kom strax ovanför i tabellen, vill vara ett av fyra semifinallag. Detta är bara några exempel på varför ligan är bättre i år.

Kort sagt. Örebro är inte sämst i serien bara för att de är ett dåligt lag. Tvärtom har de kvaliteter och har kanske blivit bättre, men problemet ligger i att de flesta andra lag blivit ännu bättre. Örebro får helt enkelt sikta in sig på att utveckla laget och försöka bygga en stomme.

Och där tror jag laget redan kommit en bit på vägen. Det finns en del unga intressanta spelare som på sikt kan bli väldigt bra. Kan man bygga vidare på det kanske Örebro en dag också nämns i förhandssnacket om guldet.

För i går på upptaktsträffen nämndes aldrig Örebro i förhandssnacket och det ska de givetvis inte göra heller. Svenska spel betalar ut 500 gånger pengarna ifall laget tar SM-guld.

Brandon Barton bara garvade när han fick höra det medan tränaren Panagiotis Nikolaidis inte brydde sig nämnvärt om det och det är väl lite så de ska tackla situationen. Det är bara att köra så långt det räcker.

I går var det första gången jag fick besöka en upptaktsträff av något slag. Basketligan ska ha beröm för ett proffsigt arrangemang där samtliga tränare ställdes mot väggen med bra frågor överlag.

Men det kändes en aning oproffsigt att lägga upptaktsträffen samma dag som Norrköping spelade kvalmatch till EuroCup borta i Belgien. Klubben kunde självklart inte skicka någon tränare eller spelare till upptaktsträffen utan den samlade mediakåren fick nöja sig med klubbdirektören Bo Sundberg. Nog borde man kunnat hittat ett annat datum?

Mer läsning

Annons