Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg åtta i VM-finalen

Karlskogas Anna Lindberg fick inte till någon fullträff i VM-finalen på enmeterssvikten. Efter en svag inledning slutade hon åtta.

Annons

Förväntningarna var stora på Anna Lindberg efter det lyckosamma kvalet i helgen där hon slutade på femte plats och var bäste europé.

Men inledningen av finalserien på tisdagsmorgonen svensk tid blev svag. Hon missade nedslaget grovt i det första hoppet och därmed var förhoppningarna om en medalj i princip redan borta.

Efter två omgångar låg Anna Lindberg på tolfte och sista plats. Efter fjärde omgången hade hon avancerat till tionde.

Det femte hoppet blev hennes bästa och innebar att hon slutade på en åttonde plats med totalpoängen 279,55. Det är nästan 15 poäng sämre än hennes egen rekordserie.

- Det började dåligt redan med första hoppet, men sedan är det ganska okej. Jag gör ändå en del positiva saker men det är klart att första missen är för stor, säger en besviken Anna Lindberg till TV4 Sport direkt efteråt.

Kina tog som väntat både guld och silver. Världsmästare blev Tingmao Shi före Han Wang. Bronset knep italienskan Tania Cagnotto.

Efter tisdagens final på enmeterssvikten forstätter VM för Annas del med kval och semifinal på tremeterssvikten på fredag och eventuell final lördag.

- Jag ska försöka göra något bra av det även om det just nu känns så där. Jag får försöka ta med mig det som var bra, säger hon till TV4 Sport.

Mer läsning

Annons