Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg fortfarande OS-osäker

Anna Lindberg kvalade in till OS för snart ett år sedan.Men ännu har hon inte blivit uttagen av SOK. Frågan är om lördagens åttondeplats i GP-tävlingen i Rostock tog henne närmare.
– Jag försöker att inte tänka på det där, säger hon till NA.

Annons

Simhoppsstjärnan Anna Lindberg från Karlskoga har tänkt avsluta karriären i London i sommar med sitt femte OS. Gärna med en medalj.

Hon var först i världen med att kvala in när hon vann EM på tremeterssvikten i mars i fjol – men trots det har hon fortfarande inte fått klartecken till deltagande från Svenska olympiska kommittén.

Anna Lindbergs misslyckande på VM i höstas, där hon åkte ut redan i försöken och slutade på 22:a plats på tremeterssvikten, fick SOK, som bara tar ut topp åtta-kandidater till OS, att kräva bättre resultat.

– Jag vet inte riktigt vad jag måste visa, men jag hoppas att de tar ut mig och att jag får åka. Men samtidigt kan jag inte gå och tänka på det, jag kan bara förbereda mig så bra jag kan och göra det bästa jag kan. Så jag försöker att inte tänka på det där, säger hon.

Största chansen att visa resultat mot kvalificerat motstånd blir i world cup, som avgörs i OS-bassängen i London om knappt två veckor.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons