Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg vann i Ukraina

Anna Lindberg är glödhet på enmeterssvikten just nu. Personligt rekord förra helgen – På söndagen följde hon upp med seger i öppna ukrainska mästerskapen.

Annons

På tre meter kärvar det en del. Men på en meter är Anna Lindberg just nu bättre än någonsin.

Den 30-åriga simhopparen från Karlskoga tog i går en ny tung skalp när hon vann öppna ukrainska mästerskapen i Kiev före flera mycket meriterade hoppare. Poängen, 281, var 35 sämre än förra helgen men ändå internationellt gångbar.

– Det kändes väldigt bra. Alla hopp var lika bra, säger Anna till NA.

Bra starterAnna har haft bra starter på hoppen på tre meter, men har där inte fått till avsluten lika bra som på en meter.

– Det är lite svårt att förklara varför det går bättre på en meter, men det kräver mer på tre meter. Jag hoppar bra nu och det är lite lättare att kontroller på en meter, säger hon.

Historiskt sett har Anna var lika bra i båda disciplinerna, med två EM-guld på vardera höjd, men det är bara tre meter som finns med på OS-programmet.

Nästa SMEfter fem tävlingar på sex veckor får Anna nu en dryg månads uppehåll innan det är dags för SM i Eriksdalsbadet, Stockholm, 20-22 januari. Därefter väntar GP-tävlingar och world cup i London innan det är dags för vårens höjdpunkt, EM i Eindhoven i slutet av april.

Mer läsning

Annons