Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindell: ”En av de värsta dagarna i mitt liv”

Lika läge och matchavgörande möte mot Österrike. Då förvandlades tennisfesten i Örebro till en mardröm för Christian Lindell.

Annons

Elias Ymer inledde den tredje speldagen i Idrottshuset i Örebro med att ta sig an Österrikes Andreas Haider-Maurer. Men det 18-åriga superlöftet kunde inte fälla motståndaren som är rankad 55:a i världen och föll med 3-0 i set.

Detta innebar 2-2 i matcher och en direkt avgörande fajt mellan 23-årige Christian Lindell, 234:a på ATP-rankingen, och 167-rankade Gerald Melzer.

Men fajten uteblev. Matchen var en enfilig överkörning. Österrikaren vann matchen med setsiffrorna 6-1, 6-1, 6-3.

-Jag var inte ens nära att vinna ett set. Jag hade inte en chans. Han var tio gånger bättre. Det här är en av de sämsta dagarna i mitt liv och jag är jätteledsen just nu, säger en förkrossad Lindell.

Strax före singelmötet meddelade det österrikiska laget att den tilltänkta spelaren Jürgen Melzer inte skulle spela till förmån för hans nio år yngre bror Gerald. Den sena ändringen var dock inget Lindell ville skylla på och menar att förutsättningarna hade varit de samma oavsett.

-Nej, båda är vänsterhänta och spelar taktiskt likadant, säger han och fortsätter:

-Han spelade mycket bra och returnerade min serve hur lätt som helst. Han missade inte så mycket, servade bra och var från första poäng med i matchen.

-I en femte match när det står 2-2 mot en spelare som förvisso är bra, men inte ens är topp 100… Jag trodde innan att jag hade en bra chans men tyvärr så hade jag fel.

Kunde du gjort något annorlunda?

-Nej, inte i dag. Visst fanns det grejer jag kunde förbättra, men han var tio gånger bättre. Jag hade inte en chans. Jag brukar aldrig förlora serven med 0-40, men i dag vet jag inte hur många gånger det hände. Fem-sex kanske.

Bredvid satt förbundskaptenen ”Fidde” Rosengren frustrerad över utvecklingen. Lindell, som inte har gjort någon hemlighet av att han inte trivs på det långsamma hardcourt-underlaget, kunde inte vända på matchbilden.

-Klart man blir jätteledsen. Man vet ju hur gärna han vill vända. Situationen kommer ju inte upp med vilja, så att säga. Det är ju inte som att han inte bryr sig, han försöker hela tiden. Men som jag har sagt tidigare: Det är bättre idrottsmän än Christian som har misslyckats i olika idrotter. Så det är inga konstigheter.

-Jag har varit med Christian så länge så jag ser direkt när det är spänt i slagen. Då händer det ingenting. Det var det vi försökte jobba med, att få ut baksvingen lite mer och få igång fötterna, men det hjälpte inte, säger ”Fidde” innan han tystnar för några sekunder och tillägger berömmande om Gerald Melzer:

-Men sen var han jävligt bra också.

”Fidde” konstaterar att den svenska truppen helt enkelt inte är bra nog i dagsläget för att fälla ett lag av Österrikes kaliber.

-Det såg man på Elias match också. Hur mycket som krävs för att vinna i den här divisionen. Det krävs väldigt mycket. Vi är inte där. Även om det var roligt ett tag i fredags och i lördags så är vi inte där. Det bevisar bara att vi måste jobba mycket, mycket, mycket, mycket hårdare. Så är det.

Österrike får i sommar möta Nederländerna i nästa omgång i en match om att få kvala till högsta divisionen i Davis cup. Beroende på hur det går i det mötet kan Sverige ställas mot Danmark där förloraren åker ned till tredjedivisionen.

Mer läsning

Annons