Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målande regn med tak över huvudet

Annons

Man kan ju tro att det är varmt för att det är inomhus. Då tror man fel. Långkallingar på. I allt övrigt känns det som att Örebro fått väldigt mycket för pengarna.

Bandyhallen ska kosta någonstans mellan 50 och 60 miljoner kronor. En av landets billigaste. Inget överdåd, men för ändamålet helt okej när allt blir klart.

Det regnade i går. Ett väder som får människor att ifrågasätta meningen med livet. Ett väder som i hundra år fått bandypublik att gråta, svära eller helt enkelt stanna hemma. Själv log jag lite när jag drog igång vindrutetorkarna på väg till premiären mellan ÖSK och Tillberga.

Den sköna symboliken bara växte när lagen faktiskt bjöd på en glad och underhållande match.

ÖSK kom undan med blotta förskräckelsen och vann med 9–4. Det kan låta konstigt, men så var det. Tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson är en av landets främsta försvarsspelare genom tiderna. Det är nog tidigt att dra slutsatser, men det gulsvarta försvarsspelet var bättre än jag sett på rätt många år.

Och målvakten David Movitz hade en sån där dag då ingenting verkar omöjligt. Movitz stod på huvudet och gick på vatten, kalla det vad ni vill, men det är sällan en målvakt gör hela skillnaden i bandy.

Tillberga tilldömdes tre straffar. Den första räddade Movitz, den andra limmade han (sånt kan knäcka vilken straffskytt som helst) och den tredje hade inte landat än om inte hallväggen stått i vägen. I det läget var Movitz ett väldigt spöke för svartklädda skyttar.

ÖSK fick två straffar. Johan Sandhs båda projektiler hade ordnat mittbena på målvakten Kalle Samuelsson om denne inte haft hjälm.

Första halvlek var jämn, Movitz skickade ÖSK till pausledning med 2–0. I början av andra satt gulsvart i knä på sin målvakt, 2–1 kom efter tio minuter och jag väntade mig ett ras.

I stället sköt Patrik Sjöström 3–1 på ett frislag, och några få minuter senare stod det 5–1. Ingen logik i det. Jo, lite: Tillberga anföll med mycket folk, tappade ofta fem man, och när ÖSK fick kontra med Erik Säfström vid bollen blev det farligt varje gång.

Det går inte att ge Säfström såna ytor om man är rädd om livet.

Den stolta gulsvarta målsättningen heter SM-kvartsfinal om tre år. Vägen dit känns längre än tre korta år i tid. Jag säger inte att det är omöjligt, och med de oändligt förbättrade träningsmöjligheter den nya hallen för med sig kommer laget att utvecklas under ”Lillis” Jonssons ledning. Men det kommer ändå att krävas klassvärvningar för att nå fram.

Att nå elitserien den här säsongen blir svårt nog. Går det vägen har klubben förhoppningsvis skapat medel att ta hem Tomas Knutson från Vetlanda, Jesper Eriksson och Robin Sundin från Hammarby.

Då kan jag börja tro.

”Lillis” Jonsson vann en prestigeseger över Pelle Fosshaug. Hetlevrade Fosshaug tränar Tillberga. ”Lillis” sköt skarpt redan i programbladet. Jag citerar: ”Ps. Det ska bli spännande att se om alla skåp är hela efter matchen.” Apropå Pelles senaste besök i Örebro för ett par år sedan.

Humor.

Mer läsning

Annons