Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marina är Kifs nästa landslagsback

Mållöst på Behrn arena i en match som Kif Örebro borde ha vunnit. Första halvlek var ingen höjdare. Ett kraftigt åskoväder gjorde att matchstarten sköts upp i 20 minuter och det såg ut att påverka planens aktörer negativt. Killerinstinkten och bolltempot såg ut att ha blivit kvarglömt i omklädningsrummet.

Annons

Efter pausvilan blev det bättre. Det var också då som hemmalaget skapade sina vassaste målchanser. Största sumparen var utan tvekan Sanna Talonen som borde ha gjort mål på något av sina lägen för att kunna kvittera ut överbetyg.

Nu var hon visserligen på rätt plats vid väldigt många tillfällen, men som forward räcker inte det.

Spelmässigt var ändå Talonen riktigt bra och det skulle onekligen vara intressant att se henne på topp tillsammans med Emelia Erixon. Ni har väl inte glömt Kif Örebros pilsnabba skyttedrottning som fick sitt stora genombrott just mot Göteborg för två år sedan?

Efter det har stackars Emelia haft två bäcksvarta år med dubbla knäoperationer och ett oräkneligt antal rehabtimmar. Kanske pallar hennes kropp för en comeback på högsta nivå, kanske inte. Inom en snar framtid lär vi få svaret.

Emelia är med och kör för fullt på träningarna och är aktuell för en plats på bänken i någon av de två matcherna innan EM-uppehållet.

Målnäsan har hon, enligt tränaren Richard Holmlund, kvar. Låt oss hålla tummarna för att Emelia får chansen att visa det. Det är hon värd.

Trots att gårdagens match slutade mållös finns det ändå en del intressant att plocka med sig från Behrn arena. En sak är att Kristin Hammarström vann matchen mot Hedvig Lindahl.

Göteborgsmålvakten gjorde sitt bästa ingripande när hon paradräddade Sanna Talonens friläge. Men matchens behållning var ändå när Kristin låg raklång i luften och hindrade Sara Lindén från att göra sitt

tionde allsvenska mål för säsongen.

Kanske är jag lokalt färgad, men i mina ögon är Hammarström en säkrare keeper än Hedvig Lindahl alla dagar i veckan.

Synd bara att Thomas Dennerby inte tycker likadant.

Apropå blågult så är det nu dags att lansera Kif Örebros Marina Pettersson som en kommande landslagsback. Hon lär inte få chansen redan till EM, men framtiden tillhör utan tvekan 21-åringen. I går var Marina ruggigt vass när hon gång på gång satte stopp för Göteborgs erkänt vassa anfallsduo Sara Lindén/Linnea Liljegärd och dessutom retade gallfeber på förra landslagsspelaren Johanna Almgren.

Diskuterade Marinas kvalitéer som mittback med klubbchefen Thomas Rasmusson förra året. Han hävdade redan då att det var just den positionen som var den rätta för Pettersson.

Med facit i hand fick han rätt.

Tycker att det även i övrigt kan vara läge att lyfta på kepsen för det arbete som Thomas Rasmusson gör i Kif Örebro. Att Närke för tillfället har två allsvenska klubbar som utmanar topplagen är till stor del tränarna Sixten Boström och Richard Holmlunds förtjänst.

Men jag gillar verkligen huvuddelen av det jobb som ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren och Kifs klubbchef gör lite i skymundan.

Det är två herrar som är både tacksamma och otacksamma för oss journalister.

Tacksamma för att de alltid svarar i telefonen oavsett vilken dag eller tid på dygnet som vi ringer.

Otacksamma för att de nästan aldrig gör uttalanden eller agerar på ett sådant sätt som skapar rubriker.

Det är mer verkstad än snack. En inte helt vanlig företeelse i Fotbolls-Sverige.

Annons