Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårten och Petters dubbelsuccé: "Rasslade till rejält"

Snacka om dubbelsuccé.Hiphopartisten Petter och örebroaren Mårten Vidlund genomförde Ö till ö på personlig rekordtid – och samlade in massor av pengar till Barncancerfonden.– Det rasslade till rejält, säger Vidlund.

Annons
hiphopartisten Petter Askegren och örebroaren Mårten Vidlund.

Efter att Mårten Vidlunds ordinarie swimrunpartner Matti Tordssons dotter Stina drabbats av leukemi startades i våras insamlingen ”Heja Stina” till förmån för Barncancerfonden.

Sedan hiphopartisten och swimrunprofilen Petter Askergren blivit engagerad har initiativet skjutit fart på allvar, och redan inför Ö till ö hade närmare 230 000 kronor samlats in.

Exakt hur mycket som ramlade in på kontot när Mårten och Petter i går genomförde tävlingen, som har VM-status och klassas som en av världens tuffaste alla idrotter inkluderade, är ännu inte klart, men kampanjen fick stor exponering i den officiella tv-sändningen.

– Jag har inte hört någon summa, men som jag förstått det rasslade det till rejält. Och vi har fått jättebra respons längs banan, väldigt många som hejat extra på oss, säger Mårten.

Och inte nog med det: Rent sportsligt blev det också succé. Både Mårten och Petter, som tidigare deltagit i Ö till ö i olika konstellationer, slog sina tidigare bästatider och klarade de 65 kilometerna löpning och 9,5 kilometerna simning på elva timmar och 45 minuter.

– Vi hade satt upp ett ”best case scenario” som vi var sex timmar ifrån, men vi hade räknat med att det skulle ta mellan tolv och 13 timmar egentligen, säger Mårten.

– Men förutom att Petter hade väldiga magbekymmer under fyrakilometerslöpningen på Skarp Runmarö och var lite orolig så gick det bra hela vägen. Och det var supercool stämning i laget, trots att vi bara hade tränat ett par pass tillsammans och aldrig kört oss så här utmattade ihop så fungerade det bra hela vägen. Jag drog i löpningarna och Petter i simningarna.

Laget slutade på På 47:e plats i herrklassen, 73:e plats totalt. Lelle Moberg och Daniel Hansson vann herrklassen för andra gången på tre år på 7.59.04, och blev därmed första lag genom tiderna att genomföra tävlingen under åtta timmar.

”Heja Stina”-initiativet fortsätter närmast med Koster swimrun, en tävling som avgörs på och kring Kosteröarna, utanför Strömstad, den 1 oktober med Petter som arrangör.

– Om Matti får ordning på sin fot är tanken att vi ska köra då. Och förhoppningsvis kommer vi att nå upp till insamlingens mål på 300 000 kronor till Barncancerfonden, säger Mårten.

Annons