Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björk tog femte STCC-segern

En ordentlig krasch i fredags kunde inte stoppa Thed Björk. Han ledde STCC-loppet i Östersund från start till mål och tog säsongens femte seger.

Annons

Inget tycks kunna stoppa Thed Björk i årets STCC.

På lördagen kom femte segern på sju försök och han har nu 38 poängs försprång till tvåan Richard Göransson när endast tre racehelger återstår.

Björk knycklade till sin Volvo ordentligt efter att ha kört på en oljefläck och kraschat på testerna i fredags kväll. Volvoteamet jobbade fram till klockan tre på natten till lördagen för att ordningsställa bilen.

- Kan bara tacka teamet för ett fantastiskt jobb, säger Thed till SVT.

Redan i kvalet visade Thed att han var att räkna med genom att sätta snabbaste tid och ta pole position.

Loppet blev en enda lång segerdefilering. Redan efter tre varv var han 4,3 sekunder före Richard Göransson på andraplatsen.

Inte ens när säkerhetsbilen kom in på banan efter 22 av de 34 varven, och samlade ihop bilarna, darrade Björk till. Han var på alerten direkt i omstarten och i mål var han1,1 sekunder före stallkompisen Robert Dahlgren.

- Shit, vad bra. Jag behövde bara åka, superskönt. Mer intressant var vad som hände med Göransson där bak, säger Thed till SVT. 

Loppet blev en stor triumf för Volvo som hade fyra bilar först över mållinjen. Bakom Björk och Dahlgren  körde Linus Ohlsson in på tredje plats medan Fredrik Ekblom blev fyra. Ekblom körde om Richard Göransson i slutet av loppet i en Örebroduell.

Göransson föll som en sten genom fältet, från andra till femte plats. Såg inte ut att ha någon speed alls i sin BMW.

Thed Björk leder nu mästerskapet på 146 poäng. Richard Göransson är tvåa på 108. Robert Dahlgren ligger på tredje plats med 99 poäng och Fredrik Ekblom är fyra på 80.

- Jag vet inte hur jag ska kunna tappa den här ledningen, säger Thed Björk som dessutom får köra hemma på Gelleråsen i Karlskoga  i nästa race den 24 augusti.

Läs mer i söndagens NA, papperstidningen, eller köp en som e-tidning här nedan! 

Mer läsning

Annons