Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björk tog fjärde raka: "Ekblom betalade igen"

Superformen håller i sig. I första racet i Falkenberg tog Thed Björk sin fjärde raka seger i STCC och drygade ut den redan stora totalledningen. Men den här gången behövde Björk hjälp för att ta segern.

Annons

Det var ett par varv före mål i lördagens första race i Falkenberg som Fredrik Ekblom, i ledning, valde att släppa förbi sin teamkompis Thed Björk och ge honom segern. Allt eftersom Björk leder mästerskapet.

– Hade jag legat bättre till hade Thed fått kämpa betydligt hårdare. Men jag är glad för poängen som jag fick för andraplatsen, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

Thed var inte sen med att tacka för det som innebar fjärde raka segern.

– Det var teamwork. Förra året var det jag som hjälpte Fredrik, nu fick han betala igen, säger Björk i pressmeddelandet.

Daniel Haglöf klättrade från tionde till tredje plats och öreRichard Göransson blev fyra.

Därmed tappade örebroaren Göransson 13 nya poäng på Björk i mästerskapet. Karlskogaingen toppar nu mästerskapet på 118 poäng, Göransson är tvåa på 84.

Ekblom klättrade från sjätte till fjärde plats i sammandraget.

– Jag är supernöjd med den position jag har i mästerskapet. I dag var det ett fantastiskt jobb av teamet, säger Björk till SVT.

Fredrik Larsson, BMW, som startade i pole position hade ledningen till tolfte varvet, när hans bil plötsligt slutade fungera och racet tog slut i en sandfålla.

– Jag körde precis som på alla andra varv, men plötsligt fick jag ett jätteställ som jag inte kunde häva. Något verkar ha släppt, och jag blev passagerare, säger Larsson, som var rejält besviken, till SVT.

Bara några kurvor dessförinnan hade Robert Dahlgren fått punktering på vänster bakdäck och också hamnat i sandfållan.

Därmed var Björk, som startade som fyra och kom iväg i samma position, plötsligt tvåa.

Ekblom, som startade som trea, gick upp i rygg på Larsson direkt i starten och blev när Larsson försvann ledare. Hade först 6,5 sekunder på tvåan och teamkompisen Thed Björk, men efter att säkerhetsbilen tryckt ihop fältet skiljde bara en halv sekund, och några varv före mål kunde Björk gå förbi och säkra fjärde raka.

Göransson hade uppenbara problem med bilen och tvingades köra defensivt större delen av racet. Lyckades ändå avancera från sjunde startruta till fjärdeplats i mål.

Lördagens andra race startar 15.25.

Mer läsning

Annons