Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubble världsmästaren utmanar Göransson

Richard Göransson var tvåa i premiären av rallycrossens vinterserie. I morgon utmanas han av en dubbel världsmästare.

Annons

Marcus Grönholm, 47, har nämligen bestämt sig för att köra den andra deltävlingen i rallycrossens vinterserie – "rallyx on ice" – som i samband med Svenska rallyts superspecialsträcka på Färjestadstravet på fredagskvällen.

Grönholm avslutade sin rally-VM-karriären efter 2007 års säsong, och har sedan dess kört en del rallycross. Bland annat vann han EM-deltävlingen i Höljes 2008 och tog hem fem deltävlingar i den amerikanska serien 2011–2012.

– Jag kommer till "rallyx on ice" för att lära de unga förarna hur man egentligen ska köra rallycrossbil på is, säger Grönholm kaxig i ett pressmeddelande.

För örebroaren Richard Göransson, fyrfaldig STCC-mästare, blir det förstås en utmaning att knäcka den finländske legendaren. Göransson var besviken tvåa i premiären av "rallyx on ice" i Höljes i lördags, men formatat i Karlstad är ett helt annat. I stället för traditionella rallycrossheat väntar utslagstävling, två mot två, med kvartsfinaler, semifinaler och final på rallyts parallellbana.

Bland andra stora namn i tävlingen finns lettiske Reinis Nitiss, som tog VM-brons i rallycross 2014, svenska rallylegendaren Thomas Rådström och Sebastian Eriksson, som vann första deltävlingen före Göransson.

Mer läsning

Annons