Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fyra raka – Björk tvingades bryta

STCC lever. Efter fyra raka segrar tvingades Thed Björk bryta lördagens andra race i Falkenberg – nu skiljer "bara" 22 poäng i sammandraget.

Annons

Det var på 24:e varvet, bara tre varv före mål, som Thed Björks Volvo drabbades av hittills okända problem och tvärdog. Björk kunde rulla runt ett varv men fick sedan parkera vid sidan om banan.

– Vi har hört att det brunnit i avgasröret, och det är ett tecken på att det är ett mekaniskt haveri, säger Christian Dahl, teamchef i Volvo, till SVT.

Linus Ohlsson vann racet före Fredrik Larsson, Fredrik Ekblom och Richard Göransson.

Örebroaren Ekblom därmed på pallen i båda heaten i helgen, efter att tidigare bara tagit en pallplats på fyra race den här säsongen.

– Till slut hittade vi problemet, och nu går det mycket bättre. Men jag är inte nöjd förrän jag vinner, och det gjorde jag inte i dag. Men det var nära, säger Ekblom till SVT.

Hade Thed tagit sig i mål på fjärdeplatsen hade han haft ledningen i sammandraget med 36 poäng efter halva säsongen – nu skiljer istället bara 22 ned till tvåan Göransson.

Nästa STCC-deltävling körs i Östersund den 10 augusti.

Läs mycket, mycket mer från STCC på Falkenberg i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons