Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekblom dubbeltrea i STCC-kvalet

Regerande mästaren Fredrik Ekblom jagar årets första framgång i Falkenberg i dag. Och han kommer att få starta från tredje rutan i båda STCC-racen. Det står klart efter morgonens kval.

Annons
Fredrik Ekblom.

Det blev ingen dundersuccé för de lokala förarna när kvalet till eftermiddagens båda STCC-heat i Falkenberg avgjordes på lördagsmorgonen.

Bäst lyckades ändå Fredrik Ekblom, den fyrfaldige mästaren från Örebro som haft en bedrövlig inledning på säsongen. Han kommer starta som trea i båda heaten.

I första racet startar Ekblom bredvid stallkompisen Thed Björk, STCC:s totalledare, från Karlskoga.

BMW-föraren Fredrik Larsson blev kvalkung med pole position i första heatet och andra startruta i andra racet. I första startar Larsson före fyra Volvoekipage: Robert Dahlgren, Ekblom, Björk och Linus Ohlsson. Samtliga noterade varvtider inom två tiondelar bakom Larsson.

Till andra racet tog istället Ohlsson första startruta, före Larsson, Ekblom, Dahlgren och Björk.

Björk hade bästa varvtid av alla i kvalet. Men 42,923 kom i andra kvaldelen som inte påverkar några startpositioner för toppförarna.

– Det känns grymt bra. Mekanikerna har jobbat hela natten och nu sitter bilen där den ska, säger Björk i ett pressmeddelande.

Richard Göranssons problem från fredagens test verkade inte vara lösta när örebroaren, som ligger tvåa i mästerskapet, kvalade som sexa till båda loppen.

– Jag vet inte vad man ska säga om det här. Det känns för jäkligt och jag är bara besviken. Nu blir det en tuff dag, jag startar mitt i smeten i båda racen och det gäller bara att överleva, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Första heatet körs 12.40, andra 15.25.

Med dagens kvalpoäng inräknad är STCC-ställningen nu: 1) Thed Björk, Volvo, 93, 2) Richard Göransson, BMW, 72, 3) Robert Dahlgren, Volvo, 70, 4) Fredrik Larsson, BMW, 49, 5) Linus Ohlsson, Volvo, 38, 6) Fredrik Ekblom, Volvo, 35.

Mer läsning

Annons