Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekblom kvalkung i Falkenberg

Fredrik Ekblom fortsätter att vara kvalkung i STCC. På fredagen vann han båda kvalen inför lördagens tävling i Falkenberg.

Annons
Fredrik Ekblom.

Fredrik Ekblom har dominerat stort i kvalen i årets STCC. Örebroaren har kvalresultaten tvåa-etta-tvåa-tvåa-etta-etta i de sex kvalen hittills.

Volvoföraren klockades för 42.664 i det inledande kvalet i Falkenberg och för det belönades han med 25 poäng i mästerskapstabellen. Tvåa i det första kvalet var Fredrik Larsson, BMW, 31 hundradelar bakom Ekblom, och trea Richard Göransson, Saab, som var 34 hundradelar bakom sin Örebrorival. På femte plats kom Ekbloms stallkompis Thed Björk Bang-Melchior som var 62 hundradelar efter.

Eftersom man vänder på resultaten för de tio främsta förarna i den första kvalomgången betyder det att Ekblom startar tia i lördagens inledande race.

I den andra kvalomgången, där inga mästerskapspoäng delas ut men där snabbaste föraren starrtar i pole position i lördagens andra race, toppade Ekblom på tiden 43.057. Tvåa kom Mattias Andersson, Dacia, som var tolv hundradelar bakom. Thed Björk var trea, 22 hundradelar efter, och Richard Göransson fyra, 40 hundradelar bakom.

I mästerskapstabellen knappade Fredrik Ekblom nu in på Fredrik Larsson i toppen. Larsson leder på 105 poäng medan Ekblom har 100. Thed Björk är trea på 92 poäng och Richard Göransson fyra på 84.

Mer läsning

Annons