Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekblom vann första loppet- Göransson upp i totaltopp

STCC-tävlingen i Karlskoga blev en stor framgång för hemmaförarna. Richard Göransson tog ledningen i måsterskapet, Fredrik Ekblom vann ett lopp och Thed Björk tog två pallplatser.

Annons

Fredrik Ekblom dominerade det första STCC-loppet på Gelleråsen från start till mål och utmanar nu Richard Göransson och Robert Dahlgren om mästerskapet.

De biogasdrivna Volkswagen-bilarna tog en historisk dubbel. Närmast efter sig över mållinjen hade Ekblom stallkompisen Patrik Olsson som lyckades hålla undan för hårt kämpande hemmaföraren Thed Björk på tredjeplatsen

- Riktigt, riktigt underbart, säger Fredrik.

Efter ett par tunga år är Fredrik Ekblom tillbaka i STCC-toppen. Lördagens seger var hans andra i år. Även den första segern kom i Karlskoga i våras.

Fredrik grundlade segern redan i kvalet där han var snabbast. Det gav honom pole position, före stallkompisen Olsson. Loppet blev odramatiskt. Ekblom tog starten och med sin stallkompis som "livvakt" hade den rutinerade örebroaren inga problem att hålla undan. I mål var segermarginalen 1,3 sekunder.

I andra loppet blev Ekblom femma.

En annan glad örebroare var Richard Göransson som efter en femte- och en fjärdeplats nu toppar mästerskapet på 177 poäng. Han har sju poängs försprång ner till Robert Dahlgren som blev poänglös i det andra loppet efter att drivaxeln gått sönder. Volvo-föraren låg då trea i loppet.

Fredrik Ekblom knappade in och är trea i mästerskapet på 156. poäng. Dick Sahlén, som vann det andra loppet, är fyra på 128.

Thed Björk var trea även i det andra loppet efter en snygg omkörning av Göransson.

Mer läsning

Annons