Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson fick bryta efter två varv

Utgångsläget var bra för Marcus Ericsson inför söndagens sprintrace på Hockenheim. Men efter bara två varv tvingades Kumla-sonen bryta.

Annons

Efter lördagens sjätteplats startade Marcus Ericsson som trea i dagens lopp på Hockenheim. Han avancerade direkt upp som tvåa men fick kort därefter se sig passerad av Oliver Turvey.

- Jag gjorde en kanonstart, var nära att ta ledningen ur första kurvan. Sedan gjorde jag ett misstag i hårnålen, och tappade till tredje. Efter det kämpade jag med Bianchi om positionen, och tyvärr slutade det med att jag körde på honom och böjde till vingen och ena framhjulet, berättar Marcus.

Ditt eget misstag?- Ja, delvis i alla fall. Bianchi körde en liten fuling, släppte av där man brukar gasa, och jag hann inte parera det. Det är sånt man får lära sig av, säger Marcus.

Att Ericssons bil inte stämde visade sig sedan tydligt när han från sin tredjeplats kanade ner i fältet, och efter knappt två varv åkte av. Marcus lyckades ta sig till depån, men tvingades ändå bryta loppet.

Vann gjorde Sergio Perez före Oliver Turvey och Adrian Zaugg. Pastor Maldonado leder dock fortfarande GP2-serien.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons