Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson hundradelar från pole position i Monaco

Marcus Ericsson tog ett jättekliv i rätt riktning under dagens kval till Monacos GP2-tävling. Racingtalangen från Kumla var bara fem hundradelar från pole position och får starta trea i fredagens race.

Annons

Marcus Ericssons GP2-säsong har hittills varit ett fiasko. Förhandsfavoriten har haft svårt att överhuvudtaget nå poängplats, bara lyckats med det två gånger och ramlat ned till 14:e plats i sammandraget. Mycket har berott på usla kval.

Därför var torsdagseftermiddagens kvalframgång i Monaco ett gigantiskt kliv i rätt riktning för Kumlasonen som kör för iSport Internationeal. Och succén kunde ha varit fullständig.

Med bara en minut kvar av kvalet hade Ericsson bästa tid och pole position i sin hand, men på det allra sista kvalvarvet slog venezuelanen Johnny Cecotto, Barwa Addax Team, till med och slog Ericssons tid med blott 5,4 hundradelar av en sekund. Eftersom kvalet i Monaco avgjordes i två grupper, där ettorna från respektive grupp får stå i första startled, betyder det att Ericsson tappar två placeringar och får starta fredagens race från tredje rutan.

Läs mer om Marcus succékval i fredagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons