Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson snabbast av alla

Racerföraren Marcus Ericsson sätter skräck i konkurrenterna i GP2, serien närmast under formel 1.
20-åringen från Kumla var snabbast av alla på det officiella testet på Silverstone i England.
– Grymt skönt för självförtroendet, säger han till NA.

Annons

Fjolåret blev ett halvt misslyckande och i år måste Marcus Ericsson prestera om drömmen om formel 1 ska slå in.

Det har onekligen börjat lovande hos det nya brittiska stallet iSport. Nu tycks det som om Marcus fått en bil som matchar talangen.

På det näst sista officiella testet inför premiären i Europaserien slog Marcus till ordentligt. Första testdagen på Silverstone var han snabbast på regndäcken fram till förmiddagspassets sista timme, men när teamet gjorde en del justeringar på bilen föll han tillbaka till 16:e plats under eftermiddagen.

Men andra testdagen gick det undan. Marcus var trea under första passet och på eftermiddagen var han snabbast av alla med varvtiden 1.40.154. Ett styrkebesked gentemot övriga tolv team som var på plats.

– Vi trixade lite med inställningarna och då fungerade det ännu bättre. Det är första gången som jag är snabbast med ett komplett GP2-fält på plats, säger han belåtet.

– När jag körde formel 3 visste folk att jag var snabbast, men i GP2 fick jag aldrig till det hos Super Nova, även om jag vann ett lopp. Det här var grymt skönt för självförtroendet.

Marcus har nu även stärkt sin ställning hos iSport. Brittiske stallkompisen Sam Bird hade inget lyckat test och fick nöja sig med 20:e tid andra dagen.

– När jag kom in i iSport var Bird självsäker efter framgångarna förra året och han hade teamet bakom sig. Nu har jag vänt på steken, nu är det jag som har en fördel och det känns grymt bra, säger Marcus.

Nästa test, det sista inför premiären i Turkiet den 7-8 maj, genomförs i Barcelona den 19-20 april.

Men redan

på torsdagen var Marcus i farten igen. På klassiska Nürburgring i Tyskland.

– Vi kör en testdag i en formel BMW för att få lite träning inför GP2-tävlingen på Nürburgring senare i år, förklarar Marcus.

Mer läsning

Annons